Tofu ze smażoną kapustą kimchi

  • Liczba porcji
    4

Odkryj przepis na tofu ze smażoną kapustą kimchi - połączenie smaków Azji i delikatności tofu.

Składniki
  • 120 g kimchi (przepis poniżej)
  • 12-16 cienkich plasterków schabu wieprzowego b/k
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g brązowego cukru trzcinowego
  • 50 ml oleju ryżowego lub rzepakowego
  • 80 g prażonego sezamu jasnego
  • 10 ml oleju sezamowego
  • 400 g Tofu
  • 10-15 ml MAGGI Sos Sojowy
Sposób przygotowania
  • 1
    Na bardzo gorącym oleju ryżowym smażymy schab pokrojony w bardzo cienkie plasterki.
  • 2
    W trakcie smażenia dodajemy drobno pokrojony czosnek. Schab smażymy z dwóch stron na złoty kolor, posypując niewielką ilością cukru trzcinowego.
  • 3
    Pod koniec smażenia posypujemy prażonym sezamem i skrapiamy olejem sezamowym oraz MAGGI Sosem Sojowym.
  • 4
    Na patelni po smażeniu schabu, przesmażamy serek tofu pokrojony w plastry nie grubsze niż 1 centymetr.
  • 5
    Tuż przed podaniem, przesmażamy kimchi na oddzielnej patelni.
  • 6
    Na talerzu układamy usmażony schab, obok serek tofu i ciepłą kapustę kimchi.