Tatar wołowy na pumperniklu z cebulką marynowaną i korniszonkami
Wypróbuj przepis na tatar wołowy podany na pumperniklu, uzupełniony o marynowaną cebulkę i korniszony, z dodatkiem WINIARY Musztardy.
Składniki
- Wołowina z udźca b/k lub polędwica wołowa 800 g
- Olej słonecznikowy 20 ml
- Sól i czarny świeżo zmielony pieprz
- Pumpernikiel 10 kromek
- Cebulka perłowa marynowana 250 g
- Korniszonki 250 g
- WINIARY Musztarda 250 g
Sposób przygotowania
-
1Wyluzowaną wołowinę posiekać bardzo drobno. Pod koniec siekania skropić olejem i doprawić do smaku solą oraz czarnym świeżo zmielonym pieprzem.
-
2Z kromki pumpernikla wykroić cztery krążki, które należy posmarować WINIARY musztardą, a na nią ustawić uformowany tatar.
-
3Tatar po wierzchu ponownie posmarować WINIARY musztardą, a obok dodać pokrojone w plasterki korniszonki i cebulki marynowane przekrojone wzdłuż i rozdzielone na pojedyncze warstwy.