Smażony filet z łososia w sosie ze szczawiem i cukinia saute
Przepis na smażony filet z łososia w aromatycznym sosie ze szczawiem i cukinią sauté, wzbogacony o aromatyczny smak dzięki Fondowi rybnemu w paście CHEF.
        Składniki
                
      
      - Filet z łososia bez skóry 1700 g
 - Tłuszcz Combiflex Thomy 80 ml
 - Sól i świeżo zmielony biały pieprz
 - Śmietanka 30% 500 ml
 - Szczaw konserwowy krojony 100 g
 - CHEF Fond rybny w paście
 - Wino białe typu chardonnay 100 ml
 - Szalotki 1 sztuka
 - Masło 40 g
 - Sok z cytryny 50 ml
 - Sól i biały pieprz świeżo zmielony
 - Cukinia 5 sztuk
 - Marchew 2 sztuki
 - Tłuszcz Combiflex Thomy 60 ml
 - Sól
 
        Sposób przygotowania
        
  
      
      
      - 
        1Drobno pokrojone szalotki szklimy na połowie masła po czym wlewamy białe wino i gotujemy aby odparować przynajmniej połowę objętości
 - 
        2Do odparowanego wina wlewamy śmietankę i dodajemy CHEF Fond rybny w paście oraz sok z cytryny
 - 
        3Całość zagotowujemy, pamiętając aby co pewien czas dokładnie wymieszać a na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz „podnosimy” sos przez dodanie masła
 - 
        4Filet z łososia kroimy na porcje i po posoleniu oraz posypaniu pieprzem smażymy na rozgrzanym Tłuszczu Combiflex Thomy
 - 
        5Obraną cukinię i marchewkę kroimy wzdłuż w bardzo cienkie i długie plastry a następnie tuż przed podaniem przesmażamy na Tłuszczu Combiflex Thomy po czym solimy
 - 
        6Na płaskim talerzu układamy usmażony filet z łososia a wokół wylewamy sos szczawiowy i układamy przesmażoną cukinię oraz marchew