Orientalny dip BBQ

  • Liczba porcji
    10

Skorzystaj z przepisu orientalny dip BBQ, który może być wykorzystany jako dodatek do wielu dań.

Składniki
  • Imbir świeży 150 g
  • Oliwa z oliwek 50 ml
  • Jogurt naturalny bez cukru – gęsty 300 g
  • Czosnek 120 g
  • Pasta Harissa 50 g
  • Kolendra świeża 50 g
  • WINIARY Sos BBQ 400 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Imbir i czosnek po obraniu kroimy w bardzo drobną kostkę (nie ścieramy na tarce i nie przeciskamy przez praskę).
  • 2
    Tak przygotowany imbir i czosnek przesmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek i pozostawiamy do przestygnięcia.
  • 3
    Jogurt mieszamy bardzo dokładnie z Sosem BBQ WINIARY i pastą Harissa.
  • 4
    Pod koniec mieszania dodajemy przestudzony imbir i czosnek oraz drobno pokrojoną kolendrę.
  • 5
    Dip podajemy do grillowanego drobiu, warzyw lub ryb.