Orientalny dip BBQ
Skorzystaj z przepisu orientalny dip BBQ, który może być wykorzystany jako dodatek do wielu dań.
Składniki
- Imbir świeży 150 g
- Oliwa z oliwek 50 ml
- Jogurt naturalny bez cukru – gęsty 300 g
- Czosnek 120 g
- Pasta Harissa 50 g
- Kolendra świeża 50 g
- WINIARY Sos BBQ 400 g
Sposób przygotowania
-
1Imbir i czosnek po obraniu kroimy w bardzo drobną kostkę (nie ścieramy na tarce i nie przeciskamy przez praskę).
-
2Tak przygotowany imbir i czosnek przesmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek i pozostawiamy do przestygnięcia.
-
3Jogurt mieszamy bardzo dokładnie z Sosem BBQ WINIARY i pastą Harissa.
-
4Pod koniec mieszania dodajemy przestudzony imbir i czosnek oraz drobno pokrojoną kolendrę.
-
5Dip podajemy do grillowanego drobiu, warzyw lub ryb.