Wypróbuj nasze buliony w płynie
Pasteryzowane Buliony WINIARY to gęste i esencjonalne buliony o półpłynnej konsystencji, którymi doskonale podkreślisz smak potraw. Unikalne receptury naszych produktów gwarantują doskonały smak i aromat, a naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość - za to pokochasz nasze buliony!
Buliony to jedna z najpopularniejszych kategorii kulinarnych. Od dobrego bulionu zaczyna się wiele popularnych dań, dlatego dobry bulion to niezastąpiona baza w profesjonalnej kuchni. Naszym celem jest zapewnienie wyjątkowych rozwiązań kulinarnych w postaci płynnej, w trzech wyjątkowych smakach bulionów: warzywnym, drobiowym oraz wołowym.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTÓW I ICH ZASTOSOWANIE:
- Buliony w płynie charakteryzują się unikalna recepturą przygotowaną na bazie wolno-gotowanego bulionu;
- Produkty zachowują trwałość dzięki naturalnemu procesowi pasteryzacji;
- Gęsta, półpłynna konsystencja produktów jest łatwa w użyciu;
- Produkty sprawdzą się doskonale nie tylko do zup, ale również do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako baza do zup lub sosów - jedyny produkt o takiej konsystencji na polskim rynku!
- Bulion w płynie o smaku Warzywnym jest odpowiedni dla Wegetarian;
- Wysoka wydajność (aż 12,5l) to jeden z atutów bulionów;
- Przydatność do spożycia bulionów w płynie to 12 miesięcy;
- Opakowanie jest przyjazne dla środowiska: szklane słoiki 450 ml (smak wołowy), 465 ml (smak warzywny) i 470 ml (smak drobiowy).
Zastosowanie / aplikacje BULIONÓW WINIARY:
- Baza do zup
- Baza do sosów oraz dipów
- Baza do gulaszu
- Do gotowania kaszy bądź ryżu
- Do gotowania dań metodą Sous-Vide
- Do dań z dodatkiem śmietanki (produkt nie rozwarstwia się)
- Do dań jednogarnkowych
Poznaj składy naszych BULIONÓW WINIARY:
WINIARY BULION WARZYWNY: Składniki: baza bulionu warzywnego 65,5% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,1% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń selera), olej słonecznikowy, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą, selerem), kurkuma.
WINIARY BULION DROBIOWY: Składniki: baza bulionu drobiowego 67,9% (woda, sól, tłuszcz drobiowy 6,3%, ekstrakt drożdży, zagęszczony wywar drobiowy 2,8%, zagęszczony sok z cytryny), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą, selerem), kurkuma.
WINIARY BULION WOŁOWY: Składniki: baza bulionu wołowego 64.8% (woda, sól, tłuszcz wołowy 5.4%, ekstrakt drożdży, zagęszczony ekstrakt mięsa wołowego 1.7 %, zagęszczony sok z cytryny), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą).
Od dobrego bulionu zaczyna się przepis na...