Wegańskie fileciki z bulionem à la ramen
Spróbuj wyjątkowych smaków: Wegańskie fileciki z bulionem à la ramen przygotowanym na bazie WINIARY Bulion Warzywny.
Składniki
- Garden Gourmet wegańskie fileciki 200 g
- Makaron Udon 150 g
- Winiary bulion warzywny 1,5 l
- Sos sojowy-grzybowy 100 ml
- Anyż 2 gwiazdki
- Cynamon (kora) 15 g
- Szczypior z dymki 1 pęczek
- Trawa cytrynowa 1 szt
- Papryczka chilli 1 szt. (ok. 20 g)
- Olej sezamowy 30 ml
- Czosnek 15 g
- Sok oraz skórka z połowy limonki
- Kapusta pak choi 100 g
- Marchewka 100 g
- Papryka kolorowa 100 g
- Por 50 g
- Grzybki shimeji 100 g
Sposób przygotowania
-
1W garnku połącz ze sobą WINIARY BULION WARZYWNY, sos sojowo-grzybowy, skórkę oraz sok z limonki.
-
2Dodaj przyprawy: cynamon, anyż, rozbitą trawę cytrynową, olej sezamowy, czosnek pokrojony w płatki, całość gotuj na wolnym ogniu przez ok. 15-20 min.
-
3Zaromatyzowany bulion przecedź, dodaj pokrojone w plasterki chilli, rozmrożone GARDEN GOURMET WEGAŃSKIE FILECIKI, całość gotuj jeszcze przez ok. 5 min, aby GARDEN GOURMET WEGAŃSKIE FILECIKI nabrały aromatu z bulionu.
-
4Marchewkę, paprykę oraz pora pokrój w cienkie słupki, pak choi pod skosem na cienkie paski (liście odłóż i dodaj do smażenia w ostatnim etapie), oczyszczone grzybki shimeji pozostaw w całości.
-
5Warzywa oraz grzyby smaż al dente, zaczynając od najtwardszych, całość przez ok. 2–3 min.