Tartaletki z malinami i flanem czekoladowym

  • Marka
  • Czas przygotowania
    45 min
  • Liczba porcji
    10
Przepis na Tartaletki z malinami i flanem czekoladowym - połączenie delikatnego kruchego ciasta, świeżych malin i kremowego flanu.
Składniki
TARTALETKA/ MALINY
  • 10 kruchych korpusów tartaletki o średnicy 10 cm
  • 200 g świeżych malin lub 500 g malin w żelu
FLAN CZEKOLADOWY
  • 260 g NESTLÉ® Docello™ Mus o smaku czekoladowym
  • 200 ml likieru orzechowego
  • 200 ml śmietanki 36%
MUS CZEKOLADOWY
  • 200 g NESTLÉ® Docello™ Mus o smaku czekoladowym
  • 500 ml śmietanki 36%
DEKOR
  • Świeże lub liofilizowane maliny
Sposób przygotowania
  • 1
    TARTALETKI/ MALINY: Tartaletki wypełnij świeżymi malinami lub malinami w żelu
  • 2
    FLAN: Do rondla wlej śmietankę i likier orzechowy, zagotuj i zdejmij z ognia. Dodaj NESTLÉ® Docello™ Mus o smaku czekoladowym i dokładnie mieszaj rózgą kuchenną przez 3-4 minuty. Przygotowanym flanem czekoladowym wypełnij tartaletki. Odstaw do schłodzenia i zastygnięcia
  • 3
    MUS CZEKOLADOWY: Do misy miksera planetarnego wsyp NESTLÉ® Docello™ Mus o smaku czekoladowym i wlej śmietankę. Ubijaj do uzyskania stabilnej puszystej konsystencji
  • 4
    DEKOR: Gotowy mus czekoladowy przełóż do worka cukierniczego i wykończ nim górną powierzchnię tartaletki. Udekoruj świeżymi lub liofilizowanymi malinami.

Do przygotowania tartaletek możesz też użyć innych owoców (świeżych lub w żelu).