Carpaccio z sarny z fermentowanym pieprzem
Głównym składnikiem tego dania jest wysokiej jakości mięso comber sarny bez kości naszego partnera Las Kalisz Sp. z o.o.
Autor przepisu: Adam Chrząstowski
Składniki
- 220 g combra sarny bez kości HoReCa Las-Kalisz
- 2 łyżki CHEF Przyprawy w Paście z Fermentowanym Pieprzem
- 2 łyżki brązowego cukru
- 75 g Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 50 g sera bursztyn Skarby Serowara
- 6 ząbków marynowanego czosnku
- szczypiorek
- rukiew wodna
- jadalne kwiaty
- pokrojona w kostkę czerwona papryka
- sól
Sposób przygotowania
-
1Mięso oczyść z mizdry. Posól i posyp cukrem. Musztardę wymieszaj z 1 łyżką pasty z fermentowanego pieprzu i tą mieszanką posmaruj mięso. Zawiń je w folię, formując batony, i zamroź.
-
2Majonez wymieszaj z ½ łyżki pasty pieprzowej. Ser pokrój w wiórki, a marynowany czosnek – w plastry.
-
3Zmrożony comber pokrój w cienkie plastry i rozłóż na talerzu. Udekoruj pieprzowym majonezem, serem, czosnkiem, szczypiorkiem, rukwią wodną, płatkami kwiatów, papryką i resztą pasty pieprzowej.