Carpaccio z sarny z fermentowanym pieprzem

  • Marka
  • Liczba porcji
    4

Głównym składnikiem tego dania jest wysokiej jakości mięso comber sarny bez kości naszego partnera Las Kalisz Sp. z o.o. 

 

Autor przepisu: Adam Chrząstowski

Składniki
  • 220 g combra sarny bez kości HoReCa Las-Kalisz
  • 2 łyżki CHEF Przyprawy w Paście z Fermentowanym Pieprzem
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 75 g Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 50 g sera bursztyn Skarby Serowara
  • 6 ząbków marynowanego czosnku
  • szczypiorek
  • rukiew wodna
  • jadalne kwiaty
  • pokrojona w kostkę czerwona papryka
  • sól
Sposób przygotowania
  • 1
    Mięso oczyść z mizdry. Posól i posyp cukrem. Musztardę wymieszaj z 1 łyżką pasty z fermentowanego pieprzu i tą mieszanką posmaruj mięso. Zawiń je w folię, formując batony, i zamroź.
  • 2
    Majonez wymieszaj z ½ łyżki pasty pieprzowej. Ser pokrój w wiórki, a marynowany czosnek – w plastry.
  • 3
    Zmrożony comber pokrój w cienkie plastry i rozłóż na talerzu. Udekoruj pieprzowym majonezem, serem, czosnkiem, szczypiorkiem, rukwią wodną, płatkami kwiatów, papryką i resztą pasty pieprzowej.