Chrupiące gofry z gotowanym jajkiem i konfiturą pomidorową
Przepis na chrupiące gofry z gotowanym jajkiem i GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders.
Odkryj z nami przepisy na wyjątkowe śniadaniowe dania!
Składniki
- 20 szt. GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders
- 10 szt. wytrawnych gofrów
- 10 jajek
- 2 pęczki cebuli dymki
- 100 ml WINIARY Majonez Dekoracyjny
- 200 ml dżemu pomidorowego
Sposób przygotowania
-
1Ugotuj jajka w koszulce.
-
2Dymkę pokrój w cienkie plasterki i włóż do wody z lodem, aby stała się chrupiąca.
-
3Podgrzej gofry.
-
4Smaż w głębokim tłuszczu GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders przez 3-4 minuty w temperaturze 175%, aż będą złociste i chrupiące.
-
5Nałóż na talerze gofry, jajka, dżem pomidorowy, majonez, dymkę.
Wskazówki Szefa Kuchni
- Dżem pomidorowy możesz zastąpić WINIARY Sosem BBQ lub Sosem MAGGI Texicana Salsa.