Bowl ze świeżymi warzywami
Bowl ze świeżymi warzywami i Garden Gourmet® Vuna to prosta, zdrowa i kreatywna propozycja dania dla gości, którzy lubią połączenie różnych smaków i konsystencji. Roślinny tuńczyk, który stanowi główną bazę dania jest źródłem błonnika z wysoką zawartością białka.
Składniki
- Garden Gourmet® Vuna 250g
- Awokado 300g
- Papryka czerwona 150g
- Fasolka szparagowa 250g
- Pomidorki koktajlowe 150g
- Sałata rzymska 150g
- Czerwona cebula 100g
- Rzodkiewka 100g
- Ziemniaki 250g ( obrane, ugotowane)
- THOMY Combiflex 50ml ( do obsmażenia ziemniaków)
- Oliwa z oliwek 200ml
- Limonka (sok oraz skórka) 2szt
- Kolendra 50g
- Sól 15g
- Czosnek 15g
- Papryczka chili 1szt
- Miód 30g
Sposób przygotowania
-
1Sos : W miseczce łączymy składniki - oliwę z oliwek, posiekany drobno czosnek, kolendrę, chili (bez pestek), sól, miód oraz skórkę i sok z limonki. Wszystko dokładnie mieszamy.
-
2Przygotowanie Bowla: Na spodzie miseczki układamy liście sałaty rzymskiej.
-
3Na środku na sałatę układamy Garden Gourmet® Vuna. Następnie tworząc kompozycję układamy obok siebie oczyszczone pokrojone w plastry awokado (można skropić limonką aby nie czerniało), obok przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, fasolkę szparagową (wcześniej zblanszowaną w osolonej wodzie i zahartowaną), pokrojoną w grubszą kostkę paprykę.
-
4Dokładamy opiekane ziemniaki (wcześniej ugotowane Confit lub ugotowane i obsmażone).
-
5Do całości kompozycji dokładamy plastry cienko pokrojonej rzodkiewki oraz krążki czerwonej cebuli.
-
6Podczas układania warzyw bawimy się kolorami, aby stworzyć atrakcyjną wizualnie kompozycję. Całość przed podaniem polewamy sosem.