Bowl ze świeżymi warzywami

  • Marka
  • Czas przygotowania
    30 min
  • Poziom trudności
    Easy
  • Liczba porcji
    5
Bowl ze świeżymi warzywami i Garden Gourmet® Vuna to prosta, zdrowa i kreatywna propozycja dania dla gości, którzy lubią połączenie różnych smaków i konsystencji. Roślinny tuńczyk, który stanowi główną bazę dania jest źródłem błonnika z wysoką zawartością białka.
Składniki
  • Garden Gourmet® Vuna 250g
  • Awokado 300g
  • Papryka czerwona 150g
  • Fasolka szparagowa 250g
  • Pomidorki koktajlowe 150g
  • Sałata rzymska 150g
  • Czerwona cebula 100g
  • Rzodkiewka 100g
  • Ziemniaki 250g ( obrane, ugotowane)
  • THOMY Combiflex 50ml ( do obsmażenia ziemniaków)
  • Oliwa z oliwek 200ml
  • Limonka (sok oraz skórka) 2szt
  • Kolendra 50g
  • Sól 15g
  • Czosnek 15g
  • Papryczka chili 1szt
  • Miód 30g
Sposób przygotowania
  • 1
    Sos : W miseczce łączymy składniki - oliwę z oliwek, posiekany drobno czosnek, kolendrę, chili (bez pestek), sól, miód oraz skórkę i sok z limonki. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • 2
    Przygotowanie Bowla: Na spodzie miseczki układamy liście sałaty rzymskiej.
  • 3
    Na środku na sałatę układamy Garden Gourmet® Vuna. Następnie tworząc kompozycję układamy obok siebie oczyszczone pokrojone w plastry awokado (można skropić limonką aby nie czerniało), obok przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, fasolkę szparagową (wcześniej zblanszowaną w osolonej wodzie i zahartowaną), pokrojoną w grubszą kostkę paprykę.
  • 4
    Dokładamy opiekane ziemniaki (wcześniej ugotowane Confit lub ugotowane i obsmażone).
  • 5
    Do całości kompozycji dokładamy plastry cienko pokrojonej rzodkiewki oraz krążki czerwonej cebuli.
  • 6
    Podczas układania warzyw bawimy się kolorami, aby stworzyć atrakcyjną wizualnie kompozycję. Całość przed podaniem polewamy sosem.