GARDEN GOURMET® Roślinne Mielone z Harrisą i Hummusem
GARDEN GOURMET® ROŚLINNE MIELONE z Harrisą i Hummusem to doskonałe połączenie aromatów i tekstur. Wyrazisty, pikantny smak Harrisy podkreślony gładkością Hummusu. Idealne danie dla miłośników roślinnej kuchni.
Składniki
- 800g GARDEN GOURMET® ROŚLINNE MIELONE
- 150g THOMY COMBIFLEX -tłuszcz
- 60g WINIARY BULION WARZYWNY
- 10szt. tortilla/ podpłomyk
- 200g cebula czerwona
- 25g czosnek
- 3g kmin rzymski
- 3g cynamon
- 3g kolendra mielona
- 30g miód
Sposób przygotowania
-
1Do rozgrzanego garnka wlej THOMY COMBIFLEX - tłuszcz, dodaj posiekaną cebulę oraz czosnek -smaż 3-4min. Następnie dodaj wszystkie przyprawy oraz GARDEN GOURMET® Roślinne Mielone - smaż 2-3min.
-
2WINIARY Bulion Warzywny połącz z wodą, miodem i Harrisa. Aplikuj do przesmażonych już produktów. Gotuj przez 5min. na wolnym ogniu tak aby danie było odpowiednio gęste i przeszło aromatami.
-
3Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
-
4Hummus wyłóż na dno naczynia. Następne kolejno na jego powierzchnie wykładaj - przygotowane roślinne mielone, prażone migdały, owoce granatu, plasterki chilli i pietruszkę.
-
5Podawaj z podpłomykiem.
Dozuj Harrisę według potrzeb pikantności dania.
Zrób Hummus z innych warzyw strączkowych.