Teriyaki bowl z GARDEN GOURMET® Sensational™ Pulled fillet
Odkryj przepis na Teriyaki bowl z GARDEN GOURMET® Sensational™ Pulled fillet. Soczyste kawałki GARDEN GOURMET® Sensational™ Pulled fillet w połączeniu z aromatycznym sosem teriyaki, podane z ryżem i świeżymi warzywami to roślinne danie o wyjątkowym smaku!
Składniki
- 700g GARDEN GOURMET® SENSATIONAL PULLED FILLET
- 250g teriyaki sos
- 20g czarny sezam
- 20g imbir marynowany
- 40g miód
- ½ szt. limonka (skórka + sok)
- ½ szt. cytryna (skórka + sok)
- 30ml olej sezamowy
- 400g ryż brązowy
- 200g brukselka
- 500g fasolka Edamame
- 100g kiełki fasoli
- 20g dymka
- ½ pęczka kolendra świeża
- 1 szt. chilli papryczka
- sól, pieprz - do smaku
Sposób przygotowania
-
1Odmróź GARDEN GOURMET® Sensational Pulled Fillet.
-
2Do naczynia blendera kielichowego dodaj sos teriyaki, marynowany imbir, miód, skórkę i sok z cytrusów- całość zmiksuj. Następnie dodaj sprażony czarny sezam - odstaw do chłodni na 10 min.
-
3Dymkę oraz chilli oczyść i pokrój w Julienne. Umieść na ok. 10 min w wodzie z lodem, aby nabrały chrupkości.
-
4Ryż i fasolę Edamame ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
-
5Brukselkę oczyść i obierz z listków. Następnie na mocno rozgrzaną patelnię wlej olej sezamowy i dodaj przygotowane listki brukselki - smaż 2min, intensywnie wstrząsając patelnią. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
-
6Przygotowany ryż wyłóż na dno misy a następnie aplikuj przygotowane warzywa według uznania.
-
7Roślinny GARDEN GOURMET® Sensational Pulled Fillet wyłóż na koniec i okraś obficie przygotowanym sosem.
-
8Udekoruj danie chrupiącą dymką, chilli oraz świeżą kolendrą.
Wskazówki Szefa Kuchni
- Zamień ryż na kaszę lub soczewicę.
- Marynuj 5 min przed podaniem GARDEN GOURMET® Sensational Pulled Fillet w przygotowanym sosie.
- Przygotowany sos podaj osobno.