Azjatycka Kanapka
Azjatycka kanapka z GARDEN GOURMET® Wegańskim Tuńczykiem to propozycja, która sprawdzi się jako lekki launch, przekąska lub kolacja.
Składniki
- 500g GARDEN GOURMET®WEGAŃSKI TUŃCZYK
- 350g Majonez wegański
- 1szt chleb wegański pełnoziarnisty - plastry 20szt
- 250g sałata rzymska
- 300g pomidor - plastry
- 120g cebula - czerwona - cienkie plastry
- 50g papryka Jalapeno’s - marynowana
- 20g kolendra – świeża
- sól, pieprz - do smaku
Sposób przygotowania
-
1GARDEN GOURMET® WEGAŃSKI TUŃCZYK przełóż do misy do rozmrożenia. Następnie dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
-
2Poukładaj plastry chleba na deskę. Posmaruj wszystkie z jednej strony Majonezem wegańskim (ok. 250g z przygotowanego).
-
3Następnie dokładnie posyp każdy plaster przygotowanym GARDEN GOURMET® WEGAŃSKIM TUŃCZYKIEM.
-
4Pozostałą częścią majonezu okrasz rozłożonego już wegańskiego tuńczyka.
-
5Dodaj papryczki jalapeños, plastry pomidora i posiekaną cebulę.
-
6Ułóż świeże liście kolendry oraz sałatę rzymską.
-
7Przykryj plastrem chleba.
Wskazówki:
- Zamień kolendrę na koperek.
- Dodaj ogórka świeżego lub kiszonego