Azjatycka Kanapka

  • Marka
  • Czas przygotowania
    30 min
  • Poziom trudności
    Easy
  • Liczba porcji
    10
Azjatycka kanapka z GARDEN GOURMET® Wegańskim Tuńczykiem to propozycja, która sprawdzi się jako lekki launch, przekąska lub kolacja.
Składniki
  • 500g GARDEN GOURMET®WEGAŃSKI TUŃCZYK
  • 350g Majonez wegański
  • 1szt chleb wegański pełnoziarnisty - plastry 20szt
  • 250g sałata rzymska
  • 300g pomidor - plastry
  • 120g cebula - czerwona - cienkie plastry
  • 50g papryka Jalapeno’s - marynowana
  • 20g kolendra – świeża
  • sól, pieprz - do smaku
Sposób przygotowania
  • 1
    GARDEN GOURMET® WEGAŃSKI TUŃCZYK przełóż do misy do rozmrożenia. Następnie dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • 2
    Poukładaj plastry chleba na deskę. Posmaruj wszystkie z jednej strony Majonezem wegańskim (ok. 250g z przygotowanego).
  • 3
    Następnie dokładnie posyp każdy plaster przygotowanym GARDEN GOURMET® WEGAŃSKIM TUŃCZYKIEM.
  • 4
    Pozostałą częścią majonezu okrasz rozłożonego już wegańskiego tuńczyka.
  • 5
    Dodaj papryczki jalapeños, plastry pomidora i posiekaną cebulę.
  • 6
    Ułóż świeże liście kolendry oraz sałatę rzymską.
  • 7
    Przykryj plastrem chleba.

Wskazówki:

  • Zamień kolendrę na koperek.
  • Dodaj ogórka świeżego lub kiszonego