Dip jajeczny z dodatkiem chrzanu

  • Liczba porcji
    10
Przepis na dip jajeczny z dodatkiem chrzanu, przygotowanego z WINIARY Majonezu Dekoracyjnego. Doskonały dodatek do przygotowywanych przekąsek!
Składniki
  • Sól
  • WINIARY Majonez Dekoracyjny 500 g
  • Pieprz czarny młotkowany
  • Jajka 4 szt.
  • Śmietanka 18% 100 ml
  • Sok z limonki 50 ml
  • Chrzan tarty 150g
  • Cebula czerwona 150g
Sposób przygotowania
  • 1
    Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • 2
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy na drobno.
  • 3
    Majonez Dekoracyjny WINIARY łączymy z pokrojoną cebulą, jajkami, odciśniętym z nadmiaru octu chrzanem, śmietanką i sokiem z limonki.
  • 4
    Tak przygotowany dip doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a na koniec dokładnie mieszamy.
  • 5
    Dip jajeczny z dodatkiem chrzanu najlepiej będzie smakował do cielęciny, smażonego lub pieczonego drobiu lub warzyw.