Panini z grillowaną kiełbaską chorizo, szpinakiem i serem owczym

  • Marka
  • Czas przygotowania
    15 min
  • Poziom trudności
    Easy
  • Liczba porcji
    10

Panini z grillowaną kiełbaską chorizo, szpinakiem i serem owczym to danie, które zadowoli miłośników pikantnych smaków.

Składniki
  • Bułki typu panini 10 szt.
  • Kiełbaska chorizo 1000 g
  • Szpinak świeży 30 g
  • Sałata rukola 20 g
  • Ser owczy 300 g
  • WINIARY Ketchup 250 g
  • Chilli czerwone świeże niezbyt ostre 1 szt.
Sposób przygotowania
  • 1
    Kiełbaskę chorizo przekroić wzdłuż na dwie części. Jeżeli jest to konieczne pokroić na kawałki o długości nie mniejszej, jak długość bułki panini. Każdy część kiełbasy chorizo zgrillować z dwóch stron.
  • 2
    Bułkę panini przekroić wzdłuż i zgrillować z dwóch stron.Na grillowany spód bułki typu panini ułożyć mieszankę listków szpinaku i rucolli oraz pokrojone w cienkie krążki papryczki chilli.
  • 3
    Na szpinak z rucollą położyć dwa kawałki zgrillowanej wcześniej kiełabsy chorizo. Następnie całość posypać startym lub pokruszonym serem owczym.
  • 4
    Całość udekorować WINIARY ketchupem i przykryć wierzchnią częścią bułki panini.