Panini z grillowaną kiełbaską chorizo, szpinakiem i serem owczym
Panini z grillowaną kiełbaską chorizo, szpinakiem i serem owczym to danie, które zadowoli miłośników pikantnych smaków.
Składniki
- Bułki typu panini 10 szt.
- Kiełbaska chorizo 1000 g
- Szpinak świeży 30 g
- Sałata rukola 20 g
- Ser owczy 300 g
- WINIARY Ketchup 250 g
- Chilli czerwone świeże niezbyt ostre 1 szt.
Sposób przygotowania
-
1Kiełbaskę chorizo przekroić wzdłuż na dwie części. Jeżeli jest to konieczne pokroić na kawałki o długości nie mniejszej, jak długość bułki panini. Każdy część kiełbasy chorizo zgrillować z dwóch stron.
-
2Bułkę panini przekroić wzdłuż i zgrillować z dwóch stron.Na grillowany spód bułki typu panini ułożyć mieszankę listków szpinaku i rucolli oraz pokrojone w cienkie krążki papryczki chilli.
-
3Na szpinak z rucollą położyć dwa kawałki zgrillowanej wcześniej kiełabsy chorizo. Następnie całość posypać startym lub pokruszonym serem owczym.
-
4Całość udekorować WINIARY ketchupem i przykryć wierzchnią częścią bułki panini.