GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders na kolorowej sałatce
Przepis na kolorową sałatkę z wykorzystaniem GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders.
Składniki
- 20 szt. GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders
- 200g ogórek świeży
- 150g czerwona cebula
- 400g ziemniaki ugotowane
- 400g mini sałata rzymska
- 200g pomidorki koktajlowe
- 150g fasolka szparagowa zielona ugotowana
- 100g czarne oliwki
Sos składniki
- 100g Majonez wegański
- 100g jogurt typu greckiego (można zastąpić odpowiednikiem wegańskim)
- 75g parmezan (można zastąpić odpowiednikiem wegańskim)
- 40g kapary
- 10g czosnek
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
1GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders (zamrożony) smażymy w głębokim oleju w temperaturze 175°C przez 3-4min lub pieczemy w piecu 8 – 10min w temperaturze 180°C.
-
2Fasolkę gotujemy, aby była lekko chrupiąca. Po wyjęciu z wody należy ją schłodzić w wodzie z lodem, zachowa wówczas kolor i chrupkość.
-
3Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w skórkach, po przestygnięciu obieramy i kroimy w grubszą kostkę.
-
4Pomidorki kroimy na pół, ogórka półplasterki a cebulę w półkrążki.
-
5Sałatę płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy.
-
6Przygotowanie dresingu: Majonez, jogurt, czosnek, kapary blenderujemy razem na gładką masę. Parmezan trzemy na tarce do Parmezanu lub na drobnych oczkach tarki. Łączymy ze sobą zblenderowane składniki oraz tary ser, doprawiamy solą i pieprzem.
-
7Sposób podania: Na wyselekcjonowanym talerzu układamy w estetyczny sposób składniki zaczynając od porwanej sałaty. Na wierzchu układamy usmażone lub upieczone GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders. W zależności od preferencji całość polewamy dresingiem lub podajemy w kokilce.
Wskazówki Szefa Kuchni
- Uwaga wszystkie składniki są dość słone, należy więc być ostrożnym w dozowaniu przypraw.