GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders na kolorowej sałatce

  • Marka
  • Czas przygotowania
    30 min
  • Liczba porcji
    10
Przepis na kolorową sałatkę z wykorzystaniem GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders.
Składniki
  • 20 szt. GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders
  • 200g ogórek świeży
  • 150g czerwona cebula
  • 400g ziemniaki ugotowane
  • 400g mini sałata rzymska
  • 200g pomidorki koktajlowe
  • 150g fasolka szparagowa zielona ugotowana
  • 100g czarne oliwki
Sos składniki
  • 100g Majonez wegański
  • 100g jogurt typu greckiego (można zastąpić odpowiednikiem wegańskim)
  • 75g parmezan (można zastąpić odpowiednikiem wegańskim)
  • 40g kapary
  • 10g czosnek
  • Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
  • 1
    GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders (zamrożony) smażymy w głębokim oleju w temperaturze 175°C przez 3-4min lub pieczemy w piecu 8 – 10min w temperaturze 180°C.
  • 2
    Fasolkę gotujemy, aby była lekko chrupiąca. Po wyjęciu z wody należy ją schłodzić w wodzie z lodem, zachowa wówczas kolor i chrupkość.
  • 3
    Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w skórkach, po przestygnięciu obieramy i kroimy w grubszą kostkę.
  • 4
    Pomidorki kroimy na pół, ogórka półplasterki a cebulę w półkrążki.
  • 5
    Sałatę płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy.
  • 6
    Przygotowanie dresingu: Majonez, jogurt, czosnek, kapary blenderujemy razem na gładką masę. Parmezan trzemy na tarce do Parmezanu lub na drobnych oczkach tarki. Łączymy ze sobą zblenderowane składniki oraz tary ser, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 7
    Sposób podania: Na wyselekcjonowanym talerzu układamy w estetyczny sposób składniki zaczynając od porwanej sałaty. Na wierzchu układamy usmażone lub upieczone GARDEN GOURMET® Sensational™ Crispy Tenders. W zależności od preferencji całość polewamy dresingiem lub podajemy w kokilce.

Wskazówki Szefa Kuchni

  • Uwaga wszystkie składniki są dość słone, należy więc być ostrożnym w dozowaniu przypraw.