Tartaletki z malinami i flanem czekoladowym
Przepis na Tartaletki z malinami i flanem czekoladowym - połączenie delikatnego kruchego ciasta, świeżych malin i kremowego flanu.
Składniki
TARTALETKA/ MALINY
- 10 kruchych korpusów tartaletki o średnicy 10 cm
- 200 g świeżych malin lub 500 g malin w żelu
FLAN CZEKOLADOWY
- 260 g NESTLÉ® Docello™ Mus o smaku czekoladowym
- 200 ml likieru orzechowego
- 200 ml śmietanki 36%
MUS CZEKOLADOWY
- 200 g NESTLÉ® Docello™ Mus o smaku czekoladowym
- 500 ml śmietanki 36%
DEKOR
- Świeże lub liofilizowane maliny
Sposób przygotowania
-
1TARTALETKI/ MALINY: Tartaletki wypełnij świeżymi malinami lub malinami w żelu
-
2FLAN: Do rondla wlej śmietankę i likier orzechowy, zagotuj i zdejmij z ognia. Dodaj NESTLÉ® Docello™ Mus o smaku czekoladowym i dokładnie mieszaj rózgą kuchenną przez 3-4 minuty. Przygotowanym flanem czekoladowym wypełnij tartaletki. Odstaw do schłodzenia i zastygnięcia
-
3MUS CZEKOLADOWY: Do misy miksera planetarnego wsyp NESTLÉ® Docello™ Mus o smaku czekoladowym i wlej śmietankę. Ubijaj do uzyskania stabilnej puszystej konsystencji
-
4DEKOR: Gotowy mus czekoladowy przełóż do worka cukierniczego i wykończ nim górną powierzchnię tartaletki. Udekoruj świeżymi lub liofilizowanymi malinami.
Do przygotowania tartaletek możesz też użyć innych owoców (świeżych lub w żelu).