Tatar wołowy na pumperniklu z cebulką marynowaną i korniszonkami

  • Liczba porcji
    10

Wypróbuj przepis na tatar wołowy podany na pumperniklu, uzupełniony o marynowaną cebulkę i korniszony, z dodatkiem WINIARY Musztardy.

Składniki
  • Wołowina z udźca b/k lub polędwica wołowa 800 g
  • Olej słonecznikowy 20 ml
  • Sól i czarny świeżo zmielony pieprz
  • Pumpernikiel 10 kromek
  • Cebulka perłowa marynowana 250 g
  • Korniszonki 250 g
  • WINIARY Musztarda 250 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Wyluzowaną wołowinę posiekać bardzo drobno. Pod koniec siekania skropić olejem i doprawić do smaku solą oraz czarnym świeżo zmielonym pieprzem.
  • 2
    Z kromki pumpernikla wykroić cztery krążki, które należy posmarować WINIARY musztardą, a na nią ustawić uformowany tatar.
  • 3
    Tatar po wierzchu ponownie posmarować WINIARY musztardą, a obok dodać pokrojone w plasterki korniszonki i cebulki marynowane przekrojone wzdłuż i rozdzielone na pojedyncze warstwy.