Tortilla z wędzonym kurczakiem i sosem czosnkowym z owocami

  • Liczba porcji
    4

Przepis na pyszną tortillę z wędzonym kurczakiem i sosem czosnkowym z owocami. Odkryj harmonię smaków i różnorodność tekstur.

Składniki
  • Placek tortilla ø25 cm 4 sztuki
  • Filety z wędzonego kurczaka 24 plasterków
  • Ananas w plastrach grillowany 2 plastry
  • Mango świeże pokrojone w julienne 1 niezbyt duża sztuka
  • Gruszka pokrojona w plastry i zgrillowana 2 sztuki
  • Papryka czerwona grillowana filet 2 sztuki
  • Jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
  • Sos czosnkowy WINIARY 280 g (ok. 2 duże łyżki stołowe na porcję)
  • Sałata Masłowa 4 liście
  • Kolendra świeża ½ pęczka
Sposób przygotowania
  • 1
    Na placek tortilli układamy liść sałaty na który rozsmarowujemy suto Sos czosnkowy WINIARY.
  • 2
    Sos czosnkowy WINIARY posypujemy pokrojoną kolendrą.
  • 3
    Na tak przygotowany placek układamy na przemian wszystkie pozostałe produkty pokrojone w mniejsze kawałki wraz z jajkiem pokrojonym w cienkie cząstki lub w plasterki.
  • 4
    Całość ściśle zawijamy tak aby składniki tortilli nie wypadały.
  • 5
    UWAGA! – jeżeli tortille chcemy podać na talerzu to możemy ją zawinąć w formę rożka tak aby widoczne były jej wszystkie składniki.