Wegańska Pasta Bolognese
Dzięki temu wysokobiałkowemu produktowi GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone teraz już możesz stworzyć pyszne i bardzo różnorodne dania w roślinny sposób. Nasze wegańskie mielone dobrze wchłania przyprawy, zapewniając maksymalny smak, dając Ci jeszcze większą elastyczność w tworzeniu charakterystycznych smaków. Stwórz fenomenalną pastę typu Bolognese lub Chili Sin Carne, które zachwycą Twoich gości. Dzięki naszym produktom możesz również odtworzyć każde danie mięsne za pomocą naszego GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i zaserwować je w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej.
Składniki
- GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone 1500 g
- Pomidory 10 szt.
- Cebula biała 3000 g
- Zgnieciony czosnek 700 g
- Czerwone wino 700 ml
- Marchew 600 g
- Tymianek 30 g
- Oliwa z oliwek 10 ml
- Makaron typu Spaghetti 1000 g
- Pasta pomidorowa 100 g
- Seler 300 g
- Oregano 10 g
Sposób przygotowania
-
1Rozmroź GARDEN GOURMET® Wegańskie Mielone. Pokrój cebulę, pomidory, marchewkę i seler w małe kostki.
-
2Podgrzej oliwę w dużym garnku i przesmaż cebulę, czosnek, marchewkę i seler przez około 5 minut.
-
3Dodaj GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i całość smaż przez kolejne 5 minut.
-
4Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i czerwone wino. Całość gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.
-
5Gotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie z oliwą z oliwek, aż do momentu kiedy będzie al dente.
-
6Dopraw sos boloński świeżym tymiankiem, posiekanym oregano oraz solą i pieprzem
-
7Włożyć makaron do naczynia w którym będziesz serwował to danie. Na wierzch makaron polej sosem bolońskim i udekoruj danie świeżą bazylią