Wegański Appetizer
Serwowane z sosem do maczania GARDEN GOURMET® Wegańskie klopsiki to smaczny i wygodny dodatek do Twojego menu w formie przystawek bądź przekąsek. Możesz je przygotowywać na różne sposoby, od grilla, smażenia na patelni, aż do smażenia w głębokim tłuszczu.
Składniki
- GARDEN GOURMET® Wegańskie klopsiki 50 szt.
- Jogurt naturalny 400 g
- Słodki sos Chilli 400 g
- Curry w proszku 50 g
- Sos BBQ 500 g
- Sałata rzymska 3 szt.
- Pomidory 4 szt.
- Sok z cytryny 10 ml
- Majonez
Sposób przygotowania
-
1Wymieszaj majonez lub majonez wegański z curry w proszku i dodaj sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
-
2Porwij sałatę na drobniejsze liście, a pomidory pokrój.
-
3Ułóż słodki sos chili, sos curry i sos BBQ w atrakcyjnych miseczkach
-
4Ułóż sałatę i pomidory na półmisku, a na wierzchu smażone w głębokim oleju GARDEN GOURMET® Wegańskie klopsiki.
-
5Podaj z sosami typu tapas.