Wegański Appetizer

  • Marka
  • Czas przygotowania
    20 min
  • Poziom trudności
    Easy
  • Liczba porcji
    10
Serwowane z sosem do maczania GARDEN GOURMET® Wegańskie klopsiki to smaczny i wygodny dodatek do Twojego menu w formie przystawek bądź przekąsek. Możesz je przygotowywać na różne sposoby, od grilla, smażenia na patelni, aż do smażenia w głębokim tłuszczu.
Składniki
  • GARDEN GOURMET® Wegańskie klopsiki 50 szt.
  • Jogurt naturalny 400 g
  • Słodki sos Chilli 400 g
  • Curry w proszku 50 g
  • Sos BBQ 500 g
  • Sałata rzymska 3 szt.
  • Pomidory 4 szt.
  • Sok z cytryny 10 ml
  • Majonez
Sposób przygotowania
  • 1
    Wymieszaj majonez lub majonez wegański z curry w proszku i dodaj sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
  • 2
    Porwij sałatę na drobniejsze liście, a pomidory pokrój.
  • 3
    Ułóż słodki sos chili, sos curry i sos BBQ w atrakcyjnych miseczkach
  • 4
    Ułóż sałatę i pomidory na półmisku, a na wierzchu smażone w głębokim oleju GARDEN GOURMET® Wegańskie klopsiki.
  • 5
    Podaj z sosami typu tapas.