Kanapka Z Falafelem Z Buraków
Te wegańskie GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem zostały stworzone z myślą o Twoich pomysłowych daniach. Szybkie i jednocześnie łatwe w przygotowaniu oraz podaniu. Ten śródziemnomorski przysmak jest pyszny, a zarazem bardzo aromatyczny. Dzięki tym produktom odkryjesz wachlarz możliwości w swoim menu - od przystawek, aż po grillowane kanapki
Składniki
- GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem 40 szt.
- Półbagietka (dowolnie: pszenna lub graham) 10 szt.
- Sałata rzymska 2 szt.
- Jogurt naturalny 400 ml
- Sok z cytryny 20 ml
- Szczypiorek 20 g
- Awokado 3 szt.
- Ogórek 1 szt.
- Zielone, marynowane Chilli 100 g
Sposób przygotowania
-
1Aby zrobić sos do kanpaki wymieszaj jogurt naturalny z sokiem z cytryny i posiekanym szczypiorkiem. Całość dopraw solą i pieprzem.
-
2Pokrój awokado, ogórka i zielone marynowane papryczki Chilli.
-
3Poroździelaj sałatę na liście.
-
4Smaż GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem w głębokim tłuszczu.
-
5Ciepłą bagietkę przekrój na pół.
-
6Dodaj sałatę, ogórek, plasterki awokado, papryczki Chilli i kulki GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem.
-
7Polej sosem kanapkę i podaj.