Grillowane warzywa z ziołowym sosem majonezowo czosnkowym

  • Liczba porcji
    4

Grillowane warzywa z sosem majonezowo-czosnkowym, wzbogacony smak dzięki Sosowi Czosnkowemu WINIARY. Kompozycja zdrowych warzyw i aromatycznego sosu.

Składniki
  • Cukinia świeża pokrojona w plastry 240 g
  • Papryka czerwona świeża filetowana 2 sztuki
  • Papryka żółta świeża filetowana 2 sztuki
  • Papryka zielona świeża filetowana 2 sztuki
  • Pomidory świeże 2 sztuki
  • Cebula czerwona 2 sztuki
  • Oliwa z oliwek pomace 120 ml
  • Sos czosnkowy WINIARY 200 g
  • Natka pietruszki ¼ pęczka
  • Koperek ¼ pęczka
  • Bazylia świeża ½ pęczka
  • Oregano świeże ½ pęczka
Sposób przygotowania
  • 1
    Cukinię, pomidory i cebulę czerwoną pokrojoną w plastry około 0,5 centymetra smażymy na oliwie z oliwek pomace na grillu lub patelni.
  • 2
    Paprykę świeżą filetowaną smażymy na oliwie z oliwek pomace na grillu lub patelni.
  • 3
    Sos czosnkowy WINIARY mieszamy z połową pokrojonych drobno świeżych ziół.
  • 4
    Drugą połowę pokrojonych świeżych ziół lekko skrapiamy oliwą z oliwek i delikatnie mieszamy.
  • 5
    Zgrillowane warzywa układamy na przemian na płaskim talerzu wraz z sosem, a na wierzch mieszankę świeżych ziół skropionych oliwą z oliwek.