Grillowane warzywa z ziołowym sosem majonezowo czosnkowym
Grillowane warzywa z sosem majonezowo-czosnkowym, wzbogacony smak dzięki Sosowi Czosnkowemu WINIARY. Kompozycja zdrowych warzyw i aromatycznego sosu.
Składniki
- Cukinia świeża pokrojona w plastry 240 g
- Papryka czerwona świeża filetowana 2 sztuki
- Papryka żółta świeża filetowana 2 sztuki
- Papryka zielona świeża filetowana 2 sztuki
- Pomidory świeże 2 sztuki
- Cebula czerwona 2 sztuki
- Oliwa z oliwek pomace 120 ml
- Sos czosnkowy WINIARY 200 g
- Natka pietruszki ¼ pęczka
- Koperek ¼ pęczka
- Bazylia świeża ½ pęczka
- Oregano świeże ½ pęczka
Sposób przygotowania
-
1Cukinię, pomidory i cebulę czerwoną pokrojoną w plastry około 0,5 centymetra smażymy na oliwie z oliwek pomace na grillu lub patelni.
-
2Paprykę świeżą filetowaną smażymy na oliwie z oliwek pomace na grillu lub patelni.
-
3Sos czosnkowy WINIARY mieszamy z połową pokrojonych drobno świeżych ziół.
-
4Drugą połowę pokrojonych świeżych ziół lekko skrapiamy oliwą z oliwek i delikatnie mieszamy.
-
5Zgrillowane warzywa układamy na przemian na płaskim talerzu wraz z sosem, a na wierzch mieszankę świeżych ziół skropionych oliwą z oliwek.