MAGGI® Texicana salsa 0,5L

Ognisty sos MAGGI® Texicana salsa z papryczkami chilli jest przygotowywany według oryginalnej receptury i nadaje potrawom typowy meksykański smak. ​
 
​Idealnie nadaje się do przyprawiania, uszlachetniania i przyprawiania sosów na ciepło i zimno, zup, warzyw i wielu innych potraw. Sprawdzi się także jako marynata do mięs. Bardzo dobrze łączy się zarówno z majonezem, jak i śmietanką.​ Doskonały dodatek do kuchni meksykańskiej i tex-mex.
 
Sos MAGGI® Texicana salsa jest gotowy do użycia na zimno i może być podawany bezpośrednio jako dip z nachosami, frytkami, tacos i innymi daniami. Może uatrakcyjnić smakiem burgery, kanapki, steki i grillowane potrawy.​ 
 
Dostępny w dwóch pojemnościach: 500ml i 5L.
Idealny do przygotowania i doprawiania sosów, zup, warzyw i wszelkiego rodzaju dań. Nadaje potrawom typowy meksykański smak.
 
Do przyprawiania: gulaszy (chilli con carne), sałatek (z wołowiną, z makaronem, z cykorii), dipów (guacamole, sos koktajlowy).
 
Do maczania: wszystkich rodzajów dań ze smażonych ziemniaków (frytki, chipsy), specjałów meksykańskich (tacos, nachos).
 
Do podkreślenia smaku: hamburgerów, steków, grillowanego kurczaka/pulardy, kanapek i sosów barbecue do mięs, drobiu i ryb z grilla.
Przecier pomidorowy 40,5%, woda, cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, papryka chili – jalapeno 2,3%, sól jodowana, papryka 1,3%, cebula 1,2%, koncentrat soku z czerwonych buraków, aromat naturalny, przyprawy, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa). 
 
Może zawierać: mleko i seler.
 
w 100 ml:
Wartość energetyczna: 404 kJ / 95 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 20,9 g
- w tym cukry: 18,0 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 1,0 g
Sól: 2,5 g

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.