Dip z awokado i białym serem
Spróbuj przepis na wyjątkowy dip z awokado i białym serem, wzbogacony o aromatyczną MAGGI Texicana Salsa. Idealny dodatek do Twoich przekąsek i dań.
Składniki
- MAGGI Texicana Salsa 150 ml
- Sól
- Awokado (3-4 sztuki) 600 g
- Starta skórka z limonki
- Serek biały mielony 300 g
- Kolendra świeża 40 g
Sposób przygotowania
-
1Umyte awokado obieramy i wyjmujemy pestkę, po czym miąższ rozgniatamy widelcem.
-
2Serek biały mielony mieszamy z rozgniecionym awokado, a pod koniec mieszania z MAGGI Texicaną Salsą i drobno pokrojoną kolendrą.
-
3Tak przygotowany dip doprawiamy startą skórką z limonki oraz sokiem z limonki i odrobiną soli.
-
4Tego rodzaju dip podajemy do wszelkiego rodzaju skorupiaków i ryb, jak również do pieczonych i smażonych kurczaków oraz indyków.