GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki po meksykańsku

  • Marka
  • Czas przygotowania
    45 min
  • Liczba porcji
    10
Przepis na GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki po meksykańsku.
Składniki
  • 500g GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki
  • 50g WINIARY Bulion Warzywny
  • 500g MAGGI Texicana Salsa
  • 100g olej
  • 50g oliwa
  • 150g marchew -julienne
  • 150g cukinia -julienne
  • 100g cebula czerwona
  • 100g dymka
  • 500g makaron spaghetti pełnoziarnisty
  • 1szt limonka (sok + skórka)
  • 5-6 ząbków czosnek
  • 50g zioła świeże (tymianek,bazylia tajska,rukiew wodna)
  • 3g kmin rzymski
  • 1000ml woda
  • sól-pieprz do smaku
Sposób przygotowania
  • 1
    Wodę połącz z WINIARY Bulionem Warzywnym - zagotuj.
  • 2
    Dodaj GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki - gotuj przez 5-6min. Następnie odsącz i wystudź fileciki.
  • 3
    Połącz fileciki z MAGGI Texicana Salsa ,kminem rzymskim, sokiem i skórką z limonki - odstaw na minimum 30min do chłodni.
  • 4
    Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 5
    Na dobrze rozgrzaną patelnie aplikuj olej ,posiekaną cebulę oraz czosnek - smaż 1-2min. Następnie dodawaj kolejno: marchew, cukinie oraz makaron -smaż 3-4min co pewien czas mieszając. Na koniec dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem, posiekana dymka, ziołami oraz oliwą.
  • 6
    Na osobną rozgrzaną patelnie aplikuj olej i zamarynowane roślinne fileciki smaż 2-3min tak aby lekko się zarumieniły.
  • 7
    Na talerz wyłóż przygotowany makaron. Na jego powierzchnię dodaj przesmażone GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki z dodatkiem pozostałej marynaty.
  • 8
    Okrasz danie ziołami i posiekaną dymką.
  • Marynuj próżniowo GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki do 8-12h.