GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki po meksykańsku
Przepis na GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki po meksykańsku.
Składniki
- 500g GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki
- 50g WINIARY Bulion Warzywny
- 500g MAGGI Texicana Salsa
- 100g olej
- 50g oliwa
- 150g marchew -julienne
- 150g cukinia -julienne
- 100g cebula czerwona
- 100g dymka
- 500g makaron spaghetti pełnoziarnisty
- 1szt limonka (sok + skórka)
- 5-6 ząbków czosnek
- 50g zioła świeże (tymianek,bazylia tajska,rukiew wodna)
- 3g kmin rzymski
- 1000ml woda
- sól-pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
1Wodę połącz z WINIARY Bulionem Warzywnym - zagotuj.
-
2Dodaj GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki - gotuj przez 5-6min. Następnie odsącz i wystudź fileciki.
-
3Połącz fileciki z MAGGI Texicana Salsa ,kminem rzymskim, sokiem i skórką z limonki - odstaw na minimum 30min do chłodni.
-
4Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
-
5Na dobrze rozgrzaną patelnie aplikuj olej ,posiekaną cebulę oraz czosnek - smaż 1-2min. Następnie dodawaj kolejno: marchew, cukinie oraz makaron -smaż 3-4min co pewien czas mieszając. Na koniec dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem, posiekana dymka, ziołami oraz oliwą.
-
6Na osobną rozgrzaną patelnie aplikuj olej i zamarynowane roślinne fileciki smaż 2-3min tak aby lekko się zarumieniły.
-
7Na talerz wyłóż przygotowany makaron. Na jego powierzchnię dodaj przesmażone GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki z dodatkiem pozostałej marynaty.
-
8Okrasz danie ziołami i posiekaną dymką.
- Marynuj próżniowo GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki do 8-12h.