Grillowane filety wegetariańskie z serem owczym, warzywami i sosem czosnkowym
Odkryj Garden Gourmet Wegańskie Kąski z serem owczym, świeżymi warzywami i aromatycznym sosem czosnkowym. Dobry wybór dla miłośników roślinnych smaków.
Składniki
- Usmażone lub zgrillowane taco 10 szt.
- GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie min. 30 szt.
- Marchew 100 g
- Seler korzeń 80 g
- Seler naciowy 80 g
- Natka pietruszki ½ pęczka
- Sól i czarny świeżo zmielony pieprz
- Ocet ryżowy lub jabłkowy 50-70 ml
- Cukier trzcinowy brązowy
- Ser owczy 200 g
- WINIARY Sos Czosnkowy 250 g
Sposób przygotowania
-
1Obraną marchew i oraz obrany z włókien seler naciowy pokroić w cienkie paseczki. Następnie pokrojone warzywa wymieszać z listkami natki pietruszki. Pod koniec mieszania całość doprawić solą, czarnym świeżo zmielonym pieprzem oraz skropić bardzo gorącym octem ryżowym doprawionym wcześniej brązowym cukrem.
-
2Tak przygotowane warzywa pozostawić na minimum 2-3 godzinyx.
-
3Po usmażeniu na suchej patelni lub zgrillowane taco wygiąć i pozostawić do przestygnięcia
-
4Do tak przygotowanego taco nałożyć zamarynowane wcześniej warzywa, pokruszony ser owczy oraz rozmrożone GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie.
-
5Do gotowych taco dodać WINIARY Sos czosnkowy.
Jeżeli GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie mają być ciepłe należy je przed dodaniem do taco podsmażyć na rozgrzanej i suchej patelni przez około 30 sekund.