GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki zapiekane w papryce

  • Liczba porcji
    10

GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki to produkt, który można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Wypróbuj przepis na GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki zapiekane w papryce.

Składniki
  • Papryka czerwona, słodka (najlepiej w spiczastym kształcie) 5 szt. około 1kg
Farsz:
  • Fasola czarna konserwowa 240g
  • Fasola czerwona konserwowa 220g
  • Cebula czerwona 80g
  • MAGGI® Pulpa Pomidorowa 250g
  • Mozzarella tarta (opcjonalnie wegańska) 100g
  • Kukurydza konserwowa 50g
  • Kmin rzymski 1g
  • Oregano 3g
  • Papryka ostra w proszku 2g
  • Sól do smaku
  • Papryczka Jalapeño.
  • Świeża kolendra
  • GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki 500g
  • WINIARY® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian 20g
Marynata:
  • Kmin rzymski w proszku 2g
  • Papryka wędzona 5g
  • Czosnek granulowany 2g
  • Cebula suszona 5g
  • Oregano 1g
  • Sól 15g
  • Papryka ostra 1g
  • Olej rzepakowy 50ml
Sposób przygotowania
  • 1
    Zagotować litr wody, dodać WINIARY® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian.
  • 2
    Do gotującej wody wrzucić GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki i gotować około 5 minut. Następnie odcedzić.
  • 3
    Składniki marynaty połączyć w jednym naczyniu, wymieszać z GARDEN GOURMET® Wegańskimi Filecikami, aby je zamarynować.
  • 4
    Paprykę umyć, przekroić wzdłuż i oczyścić z pestek oraz białych błon.
  • 5
    Fasolę czarną i czerwoną odcedzić, przepłukać pod zimną bieżącą wodą, a następnie przełożyć do miski.
  • 6
    Obrać oraz pokroić w drobną kostkę czerwoną cebulę i następnie dodać ją do miski z fasolą.
  • 7
    Dodać do miski MAGGI® Pulpę Pomidorową, połowę mozzarelli, przyprawy oraz GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki.
  • 8
    Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Przełożyć powstały farsz do wcześniej przygotowanych papryk ułożonych na blasze.
  • 9
    Posypać z góry odcedzoną kukurydzą i pozostałą częścią mozzarelli.
  • 10
    Zapiec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 12-15 w zależności od wielkości papryk.
  • 11
    Udekorować świeżą kolendrą oraz plastrami Jalapeño.