GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki zapiekane w papryce
GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki to produkt, który można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Wypróbuj przepis na GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki zapiekane w papryce.
Składniki
- Papryka czerwona, słodka (najlepiej w spiczastym kształcie) 5 szt. około 1kg
Farsz:
- Fasola czarna konserwowa 240g
- Fasola czerwona konserwowa 220g
- Cebula czerwona 80g
- MAGGI® Pulpa Pomidorowa 250g
- Mozzarella tarta (opcjonalnie wegańska) 100g
- Kukurydza konserwowa 50g
- Kmin rzymski 1g
- Oregano 3g
- Papryka ostra w proszku 2g
- Sól do smaku
- Papryczka Jalapeño.
- Świeża kolendra
- GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki 500g
- WINIARY® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian 20g
Marynata:
- Kmin rzymski w proszku 2g
- Papryka wędzona 5g
- Czosnek granulowany 2g
- Cebula suszona 5g
- Oregano 1g
- Sól 15g
- Papryka ostra 1g
- Olej rzepakowy 50ml
Sposób przygotowania
-
1Zagotować litr wody, dodać WINIARY® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian.
-
2Do gotującej wody wrzucić GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki i gotować około 5 minut. Następnie odcedzić.
-
3Składniki marynaty połączyć w jednym naczyniu, wymieszać z GARDEN GOURMET® Wegańskimi Filecikami, aby je zamarynować.
-
4Paprykę umyć, przekroić wzdłuż i oczyścić z pestek oraz białych błon.
-
5Fasolę czarną i czerwoną odcedzić, przepłukać pod zimną bieżącą wodą, a następnie przełożyć do miski.
-
6Obrać oraz pokroić w drobną kostkę czerwoną cebulę i następnie dodać ją do miski z fasolą.
-
7Dodać do miski MAGGI® Pulpę Pomidorową, połowę mozzarelli, przyprawy oraz GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki.
-
8Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Przełożyć powstały farsz do wcześniej przygotowanych papryk ułożonych na blasze.
-
9Posypać z góry odcedzoną kukurydzą i pozostałą częścią mozzarelli.
-
10Zapiec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 12-15 w zależności od wielkości papryk.
-
11Udekorować świeżą kolendrą oraz plastrami Jalapeño.