Wegańskie fileciki z bulionem à la ramen

  • Liczba porcji
    5

Spróbuj wyjątkowych smaków: Wegańskie fileciki z bulionem à la ramen przygotowanym na bazie WINIARY Bulion Warzywny.

Składniki
  • Garden Gourmet wegańskie fileciki 200 g
  • Makaron Udon 150 g
  • Winiary bulion warzywny 1,5 l
  • Sos sojowy-grzybowy 100 ml
  • Anyż 2 gwiazdki
  • Cynamon (kora) 15 g
  • Szczypior z dymki 1 pęczek
  • Trawa cytrynowa 1 szt
  • Papryczka chilli 1 szt. (ok. 20 g)
  • Olej sezamowy 30 ml
  • Czosnek 15 g
  • Sok oraz skórka z połowy limonki
  • Kapusta pak choi 100 g
  • Marchewka 100 g
  • Papryka kolorowa 100 g
  • Por 50 g
  • Grzybki shimeji 100 g
Sposób przygotowania
  • 1
    W garnku połącz ze sobą WINIARY BULION WARZYWNY, sos sojowo-grzybowy, skórkę oraz sok z limonki.
  • 2
    Dodaj przyprawy: cynamon, anyż, rozbitą trawę cytrynową, olej sezamowy, czosnek pokrojony w płatki, całość gotuj na wolnym ogniu przez ok. 15-20 min.
  • 3
    Zaromatyzowany bulion przecedź, dodaj pokrojone w plasterki chilli, rozmrożone GARDEN GOURMET WEGAŃSKIE FILECIKI, całość gotuj jeszcze przez ok. 5 min, aby GARDEN GOURMET WEGAŃSKIE FILECIKI nabrały aromatu z bulionu.
  • 4
    Marchewkę, paprykę oraz pora pokrój w cienkie słupki, pak choi pod skosem na cienkie paski (liście odłóż i dodaj do smażenia w ostatnim etapie), oczyszczone grzybki shimeji pozostaw w całości.
  • 5
    Warzywa oraz grzyby smaż al dente, zaczynając od najtwardszych, całość przez ok. 2–3 min.