Grillowany Sensational Burger

  • Marka
  • Czas przygotowania
    40 min
  • Poziom trudności
    średni
  • Liczba porcji
    10
W trosce o zdrowie, ale i środowisko, konsumenci coraz chętniej sięgają po produkty i dania pochodzenia roślinnego. W tej kategorii Sensational Burger wyróżnia się składem, konsystencją oraz soczystym, mięsnym smakiem. Nowy burger powstaje z połączenia naturalnych białek roślinnych: sojowego i pszenicznego, a barwę zawdzięcza naturalnym ekstraktom roślinnym, a także olejom: rzepakowemu i kokosowemu.
Składniki
  • GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger 10 szt.
  • Bułeczki Brioche 10 szt.
  • Marchew pokrojona w Julienne 500 g
  • Cukinia 1 szt.
  • Awokado 400 g
  • Limonka 2 szt.
  • Czerwona cebula 4 szt.
  • Majonez wegański 50 ml
  • Ketchup 150 ml
  • Sos ostry 15 g
  • Oliwa z oliwek 50 ml
Sposób przygotowania
  • 1
    Cukinię pokrój na 20 plasterków. Smaż na oliwie z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu.
  • 2
    Widelcem zmiażdż awokado na purée. Dodaj sok z limonki, sól, pieprz i półostrego sosu. Pokrój czerwoną cebulę w zgrabne plasterki.
  • 3
    Wymieszaj Majonez wegański z ketchupem i resztą ostrego sosu, aby uzyskać sos koktajlowy.
  • 4
    Grilluj GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger, opiekając bułkę brioche w tym samym czasie.
  • 5
    Spód bułki przykryj sosem. Ułóż grillowane plastry cukinii, grillowany GARDEN GOURMET® Sensational™ burger, guacamole, marchewkę pokrojoną w julienneoraz cebulę. Tak przygotowanego burgera przykryj górną częścią bułki. Danie serwuj na gorąco.