Falafele Z Burakiem Na Talerzu
GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem są przepyszne! Podawane samodzielnie lub w formie półmiska np. na sałatce baba ganoush z jogurtowym labneh z sumakiem. Wymyślaj wyjątkowe półmiski z charakterystycznymi dipami i twórz własne inspiracje dzięki produktom GARDEN GOURMET®
Składniki
- DO PRZYGOTOWANIA BABA GANOUSH:
- Bakłażan 3 szt.
- Cytryna 2 szt.
- Zgnieciony czosnek 30 g
- Tahini 60 g
- DO DANIA:
- GARDEN GOURMET® Falafele z
- burakiem 50 szt.
- Jogurt Labneh 700 ml
- Sumak 50 g
- Pietruszka Francuska 30 g
Sposób przygotowania
-
1Przekrój bakłażana na pół. Wnętrze wykrój małym nożem. Dodaj oliwę, dopraw solą i pieprzem. Piecz w piekarniku w temperaturze 220 ° C przez 30 minut.
-
2Po ugotowaniu wyjmij środek i dobrze wymieszaj trzepaczką.
-
3Dodaj sok z 2 cytryn, tahini i czosnek. Dopraw całość do smaku.
-
4Przed podaniem odstaw na całą noc do lodówki.
-
5Wymieszaj jogurt labneh z sumakiem. Dopraw solą i pieprzem.
-
6Ułóż baba ganoush na talerzu w którym będziesz serwować danie, dodaj jogurt i smażone w głębokim tłuszczu kulki GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem
-
7Dodaj posiekaną francuską pietruszkę do dekoracji.