Burger Z Grzybami Leśnymi
W trosce o zdrowie, ale i środowisko, konsumenci coraz chętniej sięgają po produkty i dania pochodzenia roślinnego. W tej kategorii Sensational Burger wyróżnia się składem, konsystencją oraz soczystym, mięsnym smakiem.
Nowy burger powstaje z połączenia naturalnych białek roślinnych: sojowego i pszenicznego, a barwę zawdzięcza naturalnym ekstraktom roślinnym, a także olejom: rzepakowemu i kokosowemu.
Składniki
- GARDEN GOURMET® Sensational™
- Burger 10 szt.
- Bułeczki Brioche 10 szt.
- Młody szpinak 200 g
- Ziemniaki 500 g
- Czerwona cebula 200 g
- Pikle w plastrach 100 g
- Boczniak Ostrygowaty 300 g
- Ser Wegański 400 g
- Majonez wegański 200 g
- Siekany estragon 40 g
- Masło 50 g
Sposób przygotowania
-
1Wymieszaj Majonez wegański i posiekany estragon, aby uzyskać sos do burgera.
-
2Pokrój czerwoną cebulę.
-
3Szybko podsmaż posiekane boczniaki na oliwie z oliwek, doprawiając je według własnego uznania.
-
4Grilluj GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger, jednocześnie opiekając bułkę brioche.
-
5Zacznij konstruować burgera w następującej kolejności: dolna bułka, sos burgerowy, cebula, młody szpinak, GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger. Następnie dodaj roztopiony ser, Rosti, pikle, gotowane boczniaki i młody szpinak, a następnie przykryj go górną częścią bułki. Podawaj na gorąco.