Burger Z Grzybami Leśnymi

  • Marka
  • Czas przygotowania
    40 min
  • Poziom trudności
    średni
  • Liczba porcji
    10
W trosce o zdrowie, ale i środowisko, konsumenci coraz chętniej sięgają po produkty i dania pochodzenia roślinnego. W tej kategorii Sensational Burger wyróżnia się składem, konsystencją oraz soczystym, mięsnym smakiem. Nowy burger powstaje z połączenia naturalnych białek roślinnych: sojowego i pszenicznego, a barwę zawdzięcza naturalnym ekstraktom roślinnym, a także olejom: rzepakowemu i kokosowemu.
Składniki
  • GARDEN GOURMET® Sensational™
  • Burger 10 szt.
  • Bułeczki Brioche 10 szt.
  • Młody szpinak 200 g
  • Ziemniaki 500 g
  • Czerwona cebula 200 g
  • Pikle w plastrach 100 g
  • Boczniak Ostrygowaty 300 g
  • Ser Wegański 400 g
  • Majonez wegański 200 g
  • Siekany estragon 40 g
  • Masło 50 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Wymieszaj Majonez wegański i posiekany estragon, aby uzyskać sos do burgera.
  • 2
    Pokrój czerwoną cebulę.
  • 3
    Szybko podsmaż posiekane boczniaki na oliwie z oliwek, doprawiając je według własnego uznania.
  • 4
    Grilluj GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger, jednocześnie opiekając bułkę brioche.
  • 5
    Zacznij konstruować burgera w następującej kolejności: dolna bułka, sos burgerowy, cebula, młody szpinak, GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger. Następnie dodaj roztopiony ser, Rosti, pikle, gotowane boczniaki i młody szpinak, a następnie przykryj go górną częścią bułki. Podawaj na gorąco.