Grillowany Sensational Burger
W trosce o zdrowie, ale i środowisko, konsumenci coraz chętniej sięgają po produkty i dania pochodzenia roślinnego. W tej kategorii Sensational Burger wyróżnia się składem, konsystencją oraz soczystym, mięsnym smakiem.
Nowy burger powstaje z połączenia naturalnych białek roślinnych: sojowego i pszenicznego, a barwę zawdzięcza naturalnym ekstraktom roślinnym, a także olejom: rzepakowemu i kokosowemu.
Składniki
- GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger 10 szt.
- Bułeczki Brioche 10 szt.
- Marchew pokrojona w Julienne 500 g
- Cukinia 1 szt.
- Awokado 400 g
- Limonka 2 szt.
- Czerwona cebula 4 szt.
- Majonez wegański 50 ml
- Ketchup 150 ml
- Sos ostry 15 g
- Oliwa z oliwek 50 ml
Sposób przygotowania
-
1Cukinię pokrój na 20 plasterków. Smaż na oliwie z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu.
-
2Widelcem zmiażdż awokado na purée. Dodaj sok z limonki, sól, pieprz i półostrego sosu. Pokrój czerwoną cebulę w zgrabne plasterki.
-
3Wymieszaj Majonez wegański z ketchupem i resztą ostrego sosu, aby uzyskać sos koktajlowy.
-
4Grilluj GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger, opiekając bułkę brioche w tym samym czasie.
-
5Spód bułki przykryj sosem. Ułóż grillowane plastry cukinii, grillowany GARDEN GOURMET® Sensational™ burger, guacamole, marchewkę pokrojoną w julienneoraz cebulę. Tak przygotowanego burgera przykryj górną częścią bułki. Danie serwuj na gorąco.