Sensational Burger z Kimchi

  • Marka
  • Czas przygotowania
    35 min
  • Poziom trudności
    średni
  • Liczba porcji
    5

Przygotuj wyjątkowy Garden Gourmet Sensational Burger z kimchi. Soczysta wołowina, pikantne i kwaśne kimchi, chrupiąca sałata i aromatyczny sos.

Składniki
  • GARDEN GOURMET® Sensational Burger 5 szt.
  • Bułka Bao 5 szt.
  • Ogórek świeży 1 szt.
  • Sałata typu Lolo Bionda 5 liści
  • MAGGI Texicana Salsa 150g
  • Kimchi 200 – 250g
  • Grzybki Shimeji 100g
  • Szczypior z dymki 1 pęczek
  • Tłuszcz THOMY Combiflex 30ml
Sposób przygotowania
  • 1
    Zamrożony GARDEN GOURMET® Sensational Burger pieczemy w temperaturze 175oC przez około 12-14 min.
  • 2
    Bułkę opiekamy tak, aby była chrupiąca zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
  • 3
    Spód bułki smarujemy sosem MAGGI Texicana Salsa.
  • 4
    Na sos układamy oczyszczoną sałatę, a następnie nakładamy lekko odsączone kimchi.
  • 5
    Gorącego GARDEN GOURMET Sensational burger układamy na kimchi.
  • 6
    Ogórka kroimy w słupki, szczypior z dymki dzielimy na pół, a następnie kroimy w cienkie wstążki.
  • 7
    Pokrojonego ogórka wraz ze szczypiorem doprawiamy solą, pieprzem i układamy na burgera.
  • 8
    Grzybki Shimeji podsmażamy przez około 30 sekund na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu THOMY Combiflex.
  • 9
    Gorące grzybki układamy na sałatkę z ogórka i szczypioru, całość przykrywamy górną częścią bułki.