Sandwich z kaczką confit, grillowaną cukinią i suszona śliwką

Przepis na sandwich z kaczką confit, grillowaną cukinią i suszoną śliwką z przyprawą z czarnym czosnkiem CHEF i kremowym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

Składniki
  • Chleb żytni 20 kromek
  • Udka kacze confit 5-7 szt.
  • Cukinia 2-3 szt.
  • Sól
  • Śliwki suszone b/pestek 200g
  • Wino czerwone wytrawne typu Cabernet 100ml
  • Jabłka 2 szt.
  • CHEF® Przyprawa w paście z czarnym czosnkiem 100 g
  • WINIARY Majonez Dekoracyjny 250g
Sposób przygotowania
  • 1
    Śliwki zalać gorącym winem i pozostawić na minimum 2-3 godziny w chłodnym miejscu, a następnie odcedzić i pokroić w spore kawałki.
  • 2
    Pokrojone śliwki wymieszać wraz z wcześniej pokrojonym jabłkiem w julienne.
  • 3
    Kromki pieczywa żytniego grillować z obydwu stron.
  • 4
    Cukinię pokroić w plastry lub w długie paski o grubości 2-3 milimetrów. Pokrojoną cukinię grillować z dwóch strony, a następnie delikatnie posolić z jednej strony.
  • 5
    Zgrillowane kromki pieczywa posmarować tylko z jednej strony CHEF® Przyprawą w paście z czarnym czosnkiem. Na tak przygotowaną kromkę nałożyć zgrillowane plastry cukinii, a następnie szarpaną kaczkę confit. Na kaczkę położyć wcześniej przygotowane śliwki i jabłko. Tak przygotowaną kromkę udekorować WINIARY Majonezem Dekoracyjnym i przykryć drugą zgrillowaną kromką.
  • 6
    Wskazówka szefa kuchni: Pozostałe wino z marynowania śliwek pozostawić do następnej partii śliwek lub wymieszać z WINIARY Majonezem Dekoracyjnym.