Sałatka ziemniaczana z korniszonami
Sałatka ziemniaczana z korniszonami, uzupełnionej o wyjątkowy smak dzięki dodatkowi Sosu czosnkowego WINIARY. Idealny dodatek do dań!
Składniki
- Ziemniaki obrane i ugotowane 400 g
- Sos czosnkowy WINIARY 120 g
- Korniszony lub ogórki konserwowe 120 g
- Szczypiorek ½ pęczka
Sposób przygotowania
-
1Ugotowane ziemniaki po przestudzeniu kroimy w kostkę nie większą jak 1-1,5 centymetra.
-
2Korniszonki kroimy w słupki o wysokości nie większej jak 1 centymetr lub ogórki konserwowe w kostkę nie większą jak 1 centymetr.
-
3Szczypiorek kroimy w drobno.
-
4Ziemniaki mieszamy delikatnie z Sosem czosnkowym WINIARY.
-
5W trakcie mieszania dodajemy korniszonki i szczypiorek.
-
6UWAGA! Jeżeli sos czosnkowy jest zbyt gęsty możemy do sosu dolać odrobinę octu ze słoiczka z korniszonkami.
-
7Sałatkę ziemniaczaną najczęściej podajemy do sznycli cielęcych lub innych mięs panierowanych.