Krem z raków
Krem z raków to idealne danie o bogatym smaku. Wypróbuj przepis z wykorzystaniem produktów marki CHEF, MAGGI i WINIARY.
Składniki
- WINIARY Consommé bulion w paście 0,02 kg
- MAGGI Pulpa Pomidorowa 0,7 kg
- CHEF Koncentrat fondu ze skorupiaków 0,03 kg
- CHEF Koncentrat fondu rybnego 0,03 kg
- Śmietanka 30% 0,25 kg
- Szyjki rakowe obrane mrożone 0,5 kg
- Koperek świeży 0,1 kg
- Grzanki MAGGi 0,2 kg
Sposób przygotowania
-
1WINIARY Consommé bulion w paście rozprowadzić we wrzącej wodzie.
-
2Do przygotowanego wywaru wlewamy MAGGI Pulpę Pomidorową, śmietankę oraz dodajemy CHEF Koncentrat fondu ze skorupiaków, CHEF Koncentrat fondu rybnego i gotujemy na „wolnym ogniu” przez 3-4 minuty.
-
3Na koniec zupę miksujemy i dodajemy sporo pokrojonego koperku, a tuż przed podaniem dodajemy rozmrożone szyjki rakowe a na wierzch posypujemy grzankami MAGGI.