Hot dog z białą kiełbaską
Przygotuj hot dog z białą kiełbaską. Spróbuj tego prostego przepisu na smaczny posiłek, który uzupełni grillowe menu.
Składniki
- Bułki do hot dog typ amerykański czyli rozcięta 10 szt.
- Kiełbaska biała w formie parówki 10 szt.
- Papryka czerwona pieczona bez skórki konserwowa 700 g
- Słonecznik pestki 100 g
- Kolendra świeża pokrojona drobno 50 g
- Ocet winny czerwony 50 ml
- Miód 30 g
- Oliwa z oliwek extra virgin 50 ml
- Sól i pieprz biały mielony
- Sałata typu rukola bądź inna sałata lub listki świeżych ziół 50 g
- WINIARY Ketchup Łagodny 300 g
Sposób przygotowania
-
1Konserwową paprykę pieczoną pokroić w kawałki nie mniejsze jak 0,5 centymetra i wymieszać z pokrojonymi pestkami słonecznika, świeżą kolendrą, a następnie doprawić mieszanką octu winnego, oliwy z oliwek, miodu szczypty soli oraz białego pieprzu.
-
2Wskazówka: Aby kolendra nie zmieniła zbyt mocno swojego smaku i aromatu należy mieszać ją z niewielką ilością salsy tak, aby zbyt długo nie leżała razem z octem, solą i pieprzem.
-
3Kiełbaskę białą podsmażyć na grillu lub patelni.
-
4Bułki do hot doga otworzyć i podgrzać w piekarniku lub pod salamandrą ewentualnie na grillu.
-
5Na rozłożoną ciepłą bułkę nałożyć sałatę lub listki świeżych ziół, następnie salsę z pieczonej papryki na którą położyć podsmażoną kiełbaskę.
-
6Całość „zamknąć”, a tuż przed podaniem polać WINIARY Ketchupem.