Hot dog z białą kiełbaską

Przygotuj hot dog z białą kiełbaską. Spróbuj tego prostego przepisu na smaczny posiłek, który uzupełni grillowe menu.

Składniki
  • Bułki do hot dog typ amerykański czyli rozcięta 10 szt.
  • Kiełbaska biała w formie parówki 10 szt.
  • Papryka czerwona pieczona bez skórki konserwowa 700 g
  • Słonecznik pestki 100 g
  • Kolendra świeża pokrojona drobno 50 g
  • Ocet winny czerwony 50 ml
  • Miód 30 g
  • Oliwa z oliwek extra virgin 50 ml
  • Sól i pieprz biały mielony
  • Sałata typu rukola bądź inna sałata lub listki świeżych ziół 50 g
  • WINIARY Ketchup Łagodny 300 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Konserwową paprykę pieczoną pokroić w kawałki nie mniejsze jak 0,5 centymetra i wymieszać z pokrojonymi pestkami słonecznika, świeżą kolendrą, a następnie doprawić mieszanką octu winnego, oliwy z oliwek, miodu szczypty soli oraz białego pieprzu.
  • 2
    Wskazówka: Aby kolendra nie zmieniła zbyt mocno swojego smaku i aromatu należy mieszać ją z niewielką ilością salsy tak, aby zbyt długo nie leżała razem z octem, solą i pieprzem.
  • 3
    Kiełbaskę białą podsmażyć na grillu lub patelni.
  • 4
    Bułki do hot doga otworzyć i podgrzać w piekarniku lub pod salamandrą ewentualnie na grillu.
  • 5
    Na rozłożoną ciepłą bułkę nałożyć sałatę lub listki świeżych ziół, następnie salsę z pieczonej papryki na którą położyć podsmażoną kiełbaskę.
  • 6
    Całość „zamknąć”, a tuż przed podaniem polać WINIARY Ketchupem.