Strogonof wołowy z sosem BBQ
Przepis na aromatyczny strogonof wołowy z wyrazistym WINIARY Sosem BBQ. Doskonała propozycja do menu, połączenie mięsa i sosu.
        Składniki
                
      
      - Mięso wołowe b/k (rostbef lub polędwica) 1700 g
- Cebula 300 g
- Pieczarki (możliwie, jak najmniejsze) 500 g
- Tłuszcz THOMY Combiflex 80 ml
- Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- WINIARY Sos BBQ
        Sposób przygotowania
        
  
      
      
      - 
        1Mięso wołowe kroimy w cienkie paski o długości nie krótszej jak 5 centymetrów.
- 
        2Mięso przesmażamy na bardzo rozgrzanym tłuszczu THOMY Combiflex tak, aby było surowe w środku.
- 
        3Pod koniec smażenia mięso solimy i posypujemy pieprzem.
- 
        4Na patelni po smażeniu mięsa smażymy umyte i osuszone pieczarki na złoty kolor (jeżeli pieczarki są duże, kroimy je w „czosnek”).
- 
        5Usmażone pieczarki przekładamy do przesmażonego mięsa, a na patelni po ich smażeniu smażymy cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
- 
        6Gdy cebula nabierze złocistego koloru, dolewamy WINIARY Sos BBQ.
- 
        7Całość delikatnie mieszamy i po podgrzaniu podajemy z kluseczkami kładzionymi lub makaronem, ewentualnie z pieczywem
 
   
 
 
 
   
   
  