Rigatoni z Wegańskimi Klopsikami Garden Gourmet®
GARDEN GOURMET® Wegańskie Klopsiki są łatwe w przygotowaniu i można wykorzystać je do przygotowania różnorodnych dań - od bogatych włoskich makaronów po aromatyczne dania kuchni azjatyckiej.
Składniki
- 50szt GARDEN GOURMET® Wegańskie Klopsiki
- 800g MAGGI Pulpa Pomidorowa
- 35g WINIARY Bulion Warzywny
- 100g woda
- 40g oliwa z oliwek
- 800g makaron Rigatoni
- 50g szalotka - drobna kostka
- 75g marchew - drobna kostka
- 75g pietruszka korzeń - drobna kostka
- 5g czosnek - drobna kostka
- 20g zioła (szałwia lub bazylia)
- 75g parmezan
- sól, pieprz, cukier do smaku
Sposób przygotowania
-
1Na rozgrzaną patelnię aplikuj oliwę z oliwek, czosnek oraz pokrojone warzywa - smaż 2-3min.
-
2Dodaj MAGGI Pulpę Pomidorową, WINIRY Bulion Warzywny, GARDEN GOURMET® Wegańskie Klopsiki oraz wodę - gotuj wolno przez 5-10min. Na koniec dodaj posiekane świeże zioła.
-
3Ugotuj makaron al dente w lekko słonej wodzie. (Gotuj zgodnie z informacją na opakowaniu)
-
4Wymieszaj makaron z przygotowanym sosem oraz GARDEN GOURMET® Wegańskie Klopsikami.
-
5Starty parmezan dodaj tuż przed podaniem.
Wskazówki szefa kuchni:
- Aplikacja z dowolnym ulubionym makaronem.
- Dodaj do sosu- oliwki lub pomidory suszone.