Rigatoni z Wegańskimi Klopsikami Garden Gourmet®

  • Marka
  • Czas przygotowania
    15 min
  • Poziom trudności
    Easy
  • Liczba porcji
    10
GARDEN GOURMET® Wegańskie Klopsiki są łatwe w przygotowaniu i można wykorzystać je do przygotowania różnorodnych dań - od bogatych włoskich makaronów po aromatyczne dania kuchni azjatyckiej.
Składniki
  • 50szt GARDEN GOURMET® Wegańskie Klopsiki
  • 800g MAGGI Pulpa Pomidorowa
  • 35g WINIARY Bulion Warzywny
  • 100g woda
  • 40g oliwa z oliwek
  • 800g makaron Rigatoni
  • 50g szalotka - drobna kostka
  • 75g marchew - drobna kostka
  • 75g pietruszka korzeń - drobna kostka
  • 5g czosnek - drobna kostka
  • 20g zioła (szałwia lub bazylia)
  • 75g parmezan
  • sól, pieprz, cukier do smaku
Sposób przygotowania
  • 1
    Na rozgrzaną patelnię aplikuj oliwę z oliwek, czosnek oraz pokrojone warzywa - smaż 2-3min.
  • 2
    Dodaj MAGGI Pulpę Pomidorową, WINIRY Bulion Warzywny, GARDEN GOURMET® Wegańskie Klopsiki oraz wodę - gotuj wolno przez 5-10min. Na koniec dodaj posiekane świeże zioła.
  • 3
    Ugotuj makaron al dente w lekko słonej wodzie. (Gotuj zgodnie z informacją na opakowaniu)
  • 4
    Wymieszaj makaron z przygotowanym sosem oraz GARDEN GOURMET® Wegańskie Klopsikami.
  • 5
    Starty parmezan dodaj tuż przed podaniem.

Wskazówki szefa kuchni:

  • Aplikacja z dowolnym ulubionym makaronem.
  • Dodaj do sosu- oliwki lub pomidory suszone.