Sandwitch z wegańskim tuńczykiem i ogórkiem

  • Marka
  • Czas przygotowania
    20 min
  • Poziom trudności
    Easy
  • Liczba porcji
    10
Sandwitch z GARDEN GOURMET® WEGAŃSKIM TUŃCZYKIEM i ogórkiem to roślinna alternatywa klasycznej przekąski. To doskonała propozycja dania na wynos.
Składniki
  • 600g GARDEN GOURMET®WEGAŃSKI TUŃCZYK
  • 300g Majonez wegański
  • 1 chleb wegański tostowy - plastry 20szt
  • 250g ogórek świeży - plastry
  • 40g masło
  • pieprz czarny młotkowy
Sposób przygotowania
  • 1
    GARDEN GOURMET® Wegański Tuńczyk przełóż do misy do odmrożenia. Po odmrożeniu odłóż ok. 150g do osobnej misy. Do pozostałej części dodaj Majonez wegański i dokładnie wymieszaj. Następnie dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • 2
    Poukładaj plastry chleba na deskę. Posmaruj wszystkie z jednej strony masłem.
  • 3
    Dokładnie rozłóż na każdą z nich przygotowany farsz z GARDEN GOURMET® Wegańskiego Tuńczyka. Następnie jego górną cześć okrasz odłożonym wcześniej wegańskim tuńczykiem.
  • 4
    Dodaj cienkie plastry świeżego ogórka.
  • 5
    Zamknij drugim plastrem chleba i przekrój sandwitch po przekątnej.

Wskazówki:

  • Dodaj koperek lub szczypiorek do farszu.
  • Dodaj kapary, oliwki lub kukurydzę.