Sandwitch z wegańskim tuńczykiem i ogórkiem
Sandwitch z GARDEN GOURMET® WEGAŃSKIM TUŃCZYKIEM i ogórkiem to roślinna alternatywa klasycznej przekąski. To doskonała propozycja dania na wynos.
Składniki
- 600g GARDEN GOURMET®WEGAŃSKI TUŃCZYK
- 300g Majonez wegański
- 1 chleb wegański tostowy - plastry 20szt
- 250g ogórek świeży - plastry
- 40g masło
- pieprz czarny młotkowy
Sposób przygotowania
-
1GARDEN GOURMET® Wegański Tuńczyk przełóż do misy do odmrożenia. Po odmrożeniu odłóż ok. 150g do osobnej misy. Do pozostałej części dodaj Majonez wegański i dokładnie wymieszaj. Następnie dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
-
2Poukładaj plastry chleba na deskę. Posmaruj wszystkie z jednej strony masłem.
-
3Dokładnie rozłóż na każdą z nich przygotowany farsz z GARDEN GOURMET® Wegańskiego Tuńczyka. Następnie jego górną cześć okrasz odłożonym wcześniej wegańskim tuńczykiem.
-
4Dodaj cienkie plastry świeżego ogórka.
-
5Zamknij drugim plastrem chleba i przekrój sandwitch po przekątnej.
Wskazówki:
- Dodaj koperek lub szczypiorek do farszu.
- Dodaj kapary, oliwki lub kukurydzę.