Teriyaki bowl z GARDEN GOURMET® Sensational™ Pulled fillet

  • Marka
  • Czas przygotowania
    30 min
  • Poziom trudności
    Easy
  • Liczba porcji
    10
Odkryj przepis na Teriyaki bowl z GARDEN GOURMET® Sensational™ Pulled fillet. Soczyste kawałki GARDEN GOURMET® Sensational™ Pulled fillet w połączeniu z aromatycznym sosem teriyaki, podane z ryżem i świeżymi warzywami to roślinne danie o wyjątkowym smaku!
Składniki
  • 700g GARDEN GOURMET® SENSATIONAL PULLED FILLET
  • 250g teriyaki sos
  • 20g czarny sezam
  • 20g imbir marynowany
  • 40g miód
  • ½ szt. limonka (skórka + sok)
  • ½ szt. cytryna (skórka + sok)
  • 30ml olej sezamowy
  • 400g ryż brązowy
  • 200g brukselka
  • 500g fasolka Edamame
  • 100g kiełki fasoli
  • 20g dymka
  • ½ pęczka kolendra świeża
  • 1 szt. chilli papryczka
  • sól, pieprz - do smaku
Sposób przygotowania
  • 1
    Odmróź GARDEN GOURMET® Sensational Pulled Fillet.
  • 2
    Do naczynia blendera kielichowego dodaj sos teriyaki, marynowany imbir, miód, skórkę i sok z cytrusów- całość zmiksuj. Następnie dodaj sprażony czarny sezam - odstaw do chłodni na 10 min.
  • 3
    Dymkę oraz chilli oczyść i pokrój w Julienne. Umieść na ok. 10 min w wodzie z lodem, aby nabrały chrupkości.
  • 4
    Ryż i fasolę Edamame ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 5
    Brukselkę oczyść i obierz z listków. Następnie na mocno rozgrzaną patelnię wlej olej sezamowy i dodaj przygotowane listki brukselki - smaż 2min, intensywnie wstrząsając patelnią. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
  • 6
    Przygotowany ryż wyłóż na dno misy a następnie aplikuj przygotowane warzywa według uznania.
  • 7
    Roślinny GARDEN GOURMET® Sensational Pulled Fillet wyłóż na koniec i okraś obficie przygotowanym sosem.
  • 8
    Udekoruj danie chrupiącą dymką, chilli oraz świeżą kolendrą.

Wskazówki Szefa Kuchni

  • Zamień ryż na kaszę lub soczewicę.
  • Marynuj 5 min przed podaniem GARDEN GOURMET® Sensational Pulled Fillet w przygotowanym sosie.
  • Przygotowany sos podaj osobno.