Stir fry z GARDEN GOURMET® Roślinnymi Klopsikami

  • Marka
  • Czas przygotowania
    45 min
  • Liczba porcji
    10
Spróbuj wyjątkowego stir fry z GARDEN GOURMET® Roślinnymi Klopsikami, aromatycznym WINIARY Bulionem Warzywnym i CHEF® Przyprawą z Czarnym Pieprzem Fermentowanym. Idealne danie na wynos.
Składniki
  • 800g GARDEN GOURMET® Roślinne Klopsiki
  • 50g WINIARY Bulion Warzywny
  • 50g CHEF® Przyprawa z Czarnym Pieprzem Fermentowanym
  • 120g olej
  • 200g cebula biała
  • 25g czosnek
  • 25g cukier
  • 500g fasolka szparagowa świeża
  • 200g woda
  • 1500g ryż
Sposób przygotowania
  • 1
    Do naczynia aplikuj wodę, CHEF® Przyprawę z Czarnym Pieprzem Fermentowanym, WINIARY Bulion Warzywny i cukier-połącz składniki.
  • 2
    Czosnek i chilli drobno posiekaj i wymieszaj ze sobą.
  • 3
    Fasolkę szparagową oczyść i pokrój na mniejsze kawałki ok. 2cm.
  • 4
    Na dobrze rozgrzany wok aplikuj olej, posiekaną w wiórki cebule oraz czosnek z chilli-smaż 1 min.
  • 5
    Dodaj fasolkę szparagową oraz odmrożone GARDEN GOURMET® Roślinne Klopsiki - smaż 1-2 min.
  • 6
    Następnie dodaj przygotowany sos na bazie CHEF® Przyprawy z Czarnym Pieprzem Fermentowanym - gotuj 4-5 min co pewien czas mieszając.
  • 7
    Na koniec aplikuj tajska bazylię.
  • 8
    Przygotowany ryż jaśminowy wyłóż na dno naczynia na jego powierzchnie wyłóż przygotowane roślinne klopsiki oraz cienkie plasterki papryczki chilli.

Zamień GARDEN GOURMET® Roślinne Klopsiki na GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki.

Dozuj chilli według uznania.

Użyj dowolnych warzyw.