Stir fry z GARDEN GOURMET® Roślinnymi Klopsikami
Spróbuj wyjątkowego stir fry z GARDEN GOURMET® Roślinnymi Klopsikami, aromatycznym WINIARY Bulionem Warzywnym i CHEF® Przyprawą z Czarnym Pieprzem Fermentowanym. Idealne danie na wynos.
Składniki
- 800g GARDEN GOURMET® Roślinne Klopsiki
- 50g WINIARY Bulion Warzywny
- 50g CHEF® Przyprawa z Czarnym Pieprzem Fermentowanym
- 120g olej
- 200g cebula biała
- 25g czosnek
- 25g cukier
- 500g fasolka szparagowa świeża
- 200g woda
- 1500g ryż
Sposób przygotowania
-
1Do naczynia aplikuj wodę, CHEF® Przyprawę z Czarnym Pieprzem Fermentowanym, WINIARY Bulion Warzywny i cukier-połącz składniki.
-
2Czosnek i chilli drobno posiekaj i wymieszaj ze sobą.
-
3Fasolkę szparagową oczyść i pokrój na mniejsze kawałki ok. 2cm.
-
4Na dobrze rozgrzany wok aplikuj olej, posiekaną w wiórki cebule oraz czosnek z chilli-smaż 1 min.
-
5Dodaj fasolkę szparagową oraz odmrożone GARDEN GOURMET® Roślinne Klopsiki - smaż 1-2 min.
-
6Następnie dodaj przygotowany sos na bazie CHEF® Przyprawy z Czarnym Pieprzem Fermentowanym - gotuj 4-5 min co pewien czas mieszając.
-
7Na koniec aplikuj tajska bazylię.
-
8Przygotowany ryż jaśminowy wyłóż na dno naczynia na jego powierzchnie wyłóż przygotowane roślinne klopsiki oraz cienkie plasterki papryczki chilli.
Zamień GARDEN GOURMET® Roślinne Klopsiki na GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki.
Dozuj chilli według uznania.
Użyj dowolnych warzyw.