Pikantny GARDEN GOURMET® Sensational Burger z krążkami cebulowymi i frytkami

  • Marka
  • Czas przygotowania
    15 min
  • Poziom trudności
    Easy
  • Liczba porcji
    10
Sprawdź przepis na roślinnego GARDEN GOURMET® Sensational Burger z krążkami cebulowymi i frytkami w pikantnej odsłonie!
Składniki
  • 10 szt. GARDEN GOURMET® Sensational Burger
  • 150g WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • 150g WINIARY Musztarda
  • 50g THOMY Combiflex
  • 30szt. krążki cebulowe
  • 10szt. bułka do burgera
  • 2szt. jalapenos (świeża)
  • 300g pomidor (plastry)
  • 300g sałata rzymska
  • 300g cebula
  • 30g czosnek
  • sól, pieprz, tymianek (świeży)
Dodatki
  • 1200g frytki
  • 120g WINIARY Sos BBQ
  • 120g WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • 100g cebula czerwona piklowana
Sposób przygotowania
  • 1
    Na lekko rozgrzana patelnie dodaj tłuszcz THOMY COMBIFLEX ,pokrojoną w plastry cebulę oraz czosnek- smaż na wolnym ogniu 5-8min. Dopraw solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
  • 2
    Papryczkę jalapenos posiekaj w cienkie plasterki. Sałatę umyj i połam w ręku na mniejsze części.
  • 3
    Rozgrzej piec wraz z płytą żeliwną grillową do temp.250°C.
  • 4
    Grilluj GARDEN GOURMET® SENSATIONAL™ BURGERA w piecu przez 8min-sonda 78°C.
  • 5
    Na ostatnie dwie minuty włóż bułki do pieca, aby nabrały chrupkości.
  • 6
    Frytki i krążki cebulowe usmaż na złoty kolor.
  • 7
    Przygotuj dip do frytek na bazie WINIARY BBQ sosu i WINIARY Majonez Dekoracyjny.
  • 8
    Złóż przygotowanego burgera z chrupiącą bułka, majonezem, musztardą, sałatą, plastrami pomidora, karmelizowaną cebulą, krążkami cebulowymi oraz papryczkami jalapenos.

Wskazówki Szefa Kuchni

Pracuj na rozmrożonym Burgerze w celu skrócenia czasu przygotowania.
Przed podaniem posmaruj burgera CHEF Przyprawą z Czarnym Czosnkiem Fermentowanym.