DORADA Z RISOTTO POMIDOROWYM
Przygotuj doradę z sosem pomidorowym.
Składniki
Składniki
- 400 g ryż do risotto
- 60 g masło
- 40 g parmezanu
- 120 g szalotka
- 400 g BUITONI® PULPA POMIDOROWA
- 50 g WINIARY® BULION WARZYWNY
- 10 porcji dorada filet
- sól
- świeżo mielony pierz
- świeżo mielony pierz
Sposób przygotowania
-
1Wyfiletuj rybę. Umyj, osusz.
-
2Dodaj sól, pieprz, sok z cytryny.
-
3Zagotuj 1,5 l wody z WINIARY® BULION WARZYWNY.
-
4Obraną szalotkę pokrój w drobna kostkę. Na maśle podsmaż szalotkę.
-
5Dodaj ryż i smaż na wolnym ogniu przez ok. 3 min. Następnie dolewaj stopniowo wywar z WINIARY® BULION WARZYWNY.
-
6Gdy ryż będzie ugotowany, dodaj BUITONI® SOS POMIDOROWY GŁADKI i tarty parmezan.
-
7Rybę usmaż na patelni lub na grillu.
-
8Sposób podania : Usmażoną rybe podaj z gorącym risotto. Danie podawaj z pieczonymi warzywami i konfitowanymi pomidorkami.
- WINIARY® BULION WARZYWNY doskonale sprawdzi się w daniach wegetariańskich.
- BUITONI® PULPA POMIDOROWA doskonale podkreśli smak risotto.