Azjatycki Stir Fry z Garden Gourmet® wegańskimi filecikami i orzechami nerkowca
Zachwyć się azjatykim stir-fry'em wykorzystująć wegańskie fileciki GARDEN GOURMET i przekonaj się do kuchni azjatyckiej w wersji roślinnej!
Składniki
- Garden Gourmet® Wegańskie Fileciki 800g
- Olej słonecznikowy 40 ml
- Młoda kapusta 400g
- Czerwona papryka 250g
- Czerwona cebula 150g
- Winiary® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian 35g
- Olej sezamowy 10ml
Sos Stir-fry:
- CHEF® Redukcja Czerwonego Wina i Wina Porto w paście 30ml
- CHEF® Przyprawa w Paście z Czarnym Czosnkiem 30ml
- Sos sojowy słodki 30ml
- Sos sojowy jasny 30ml
- Starty imbir 20g
Dodatki:
- Cebula dymka 100g
- Czerwona papryczka chili 20g
- Prażone orzechy nerkowca 50g
Sposób przygotowania
-
1Zagotować 1,5l wody i dodać Winiary® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian, zamrożone Garden Gourmet® Wegańskie Fileciki i gotować przez około 5 min.
-
2Dokładnie odsączyć i ostudzić. Dodać olej sezamowy. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstawić na godzinę.
-
3Przygotować i pokroić wszystkie warzywa w podobnej wielkości kawałki, aby równomiernie się ugotowały.
-
4Cebulę dymkę i chili pokroić w Julienne (na długie, cienkie i równe słupki) i włożyć do wody z lodem. Warzywa powinny pozostać tam, aż do momentu podania.
-
5Połączyć CHEF® Redukcję Czerwonego Wina i Wina Porto w paście, CHEF® Przyprawę w Paście z Czarnym Czosnkiem, sosy sojowe (słodki i jasny) oraz imbir.
-
6W gorącym woku rozgrzać olej, dodać Garden Gourmet® Wegańskie Fileciki oraz przygotowane warzywa w następującej kolejności: najpierw paprykę, potem cebulę i na końcu kapustę. Smaż całość przez około 1-2 minuty.
-
7Zdeglasować podsmażoną potrawę przygotowanym sosem i zredukować do glazury.
-
8Wyłożyć danie na talerz. Na koniec posypać czerwonym chili, cebulą dymką oraz prażonymi orzechami nerkowca.
Wskazówki szefa kuchni:
- Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.
- Podawać z sosem Thai Nam Jim i świeżą kolendrą.