Wrap

  • Marka
  • Czas przygotowania
    15 min
  • Poziom trudności
    Easy
  • Liczba porcji
    10
Wrap to propozycja na szybkie danie, które sprawdzi się jako lekki launch, przekąska lub kolacja. Jego bazą jest GARDEN GOURMET® WEGAŃSKI TUŃCZYK.
Składniki
  • GARDEN GOURMET® WEGAŃSKI TUŃCZYK - 400g
  • 50 THOMY COMBIFLEX
  • Majonez wegański - 200g
  • placki tortilla o przekroju 25cm - 10szt
  • czerwona papryka świeża - 300g
  • cukinia - 300g
  • sól - 10g
  • pieprz - 1g
  • ulubiona sałata (lodowa, lolo bionda, rzymska) - 100g
Sposób przygotowania
  • 1
    Paprykę oraz cukinię pokroić w cienkie paski.
  • 2
    Na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu Thomy Combiflex podsmażyć osobno ok 1 - 2 min paprykę oraz cukinię (wystudzić).
  • 3
    Doprawić solą i pieprzem.
  • 4
    GARDEN GOURMET® WEGAŃSKI TUŃCZYK połączyć z Majonezem wegańskim, dokładnie wymieszać.
  • 5
    Placki tortilla lekko podgrzać, aby były elastyczne.
  • 6
    Na placek tortilla ułożyć porwaną sałatę (pozostawiamy margines ok 2,5 cm).
  • 7
    Na sałatę posypujemy GARDEN GOURMET® WEGAŃSKI TUŃCZYK połączony z Majonezem wegańskim.
  • 8
    Na całość nakładamy paprykę oraz cukinię.
  • 9
    Zwijamy tortillę zaczynając od założenia do środka boków po ok. 3 cm.
  • 10
    Kiedy mamy złożone boki zwijamy ściśle rolkę.
  • 11
    Powstałą rolkę przekrajamy pod skosem na dwie części.

Wskazówki

Podajemy z ulubionym dipem i sałatką.