Wrap
Wrap to propozycja na szybkie danie, które sprawdzi się jako lekki launch, przekąska lub kolacja. Jego bazą jest GARDEN GOURMET® WEGAŃSKI TUŃCZYK.
Składniki
- GARDEN GOURMET® WEGAŃSKI TUŃCZYK - 400g
- 50 THOMY COMBIFLEX
- Majonez wegański - 200g
- placki tortilla o przekroju 25cm - 10szt
- czerwona papryka świeża - 300g
- cukinia - 300g
- sól - 10g
- pieprz - 1g
- ulubiona sałata (lodowa, lolo bionda, rzymska) - 100g
Sposób przygotowania
-
1Paprykę oraz cukinię pokroić w cienkie paski.
-
2Na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu Thomy Combiflex podsmażyć osobno ok 1 - 2 min paprykę oraz cukinię (wystudzić).
-
3Doprawić solą i pieprzem.
-
4GARDEN GOURMET® WEGAŃSKI TUŃCZYK połączyć z Majonezem wegańskim, dokładnie wymieszać.
-
5Placki tortilla lekko podgrzać, aby były elastyczne.
-
6Na placek tortilla ułożyć porwaną sałatę (pozostawiamy margines ok 2,5 cm).
-
7Na sałatę posypujemy GARDEN GOURMET® WEGAŃSKI TUŃCZYK połączony z Majonezem wegańskim.
-
8Na całość nakładamy paprykę oraz cukinię.
-
9Zwijamy tortillę zaczynając od założenia do środka boków po ok. 3 cm.
-
10Kiedy mamy złożone boki zwijamy ściśle rolkę.
-
11Powstałą rolkę przekrajamy pod skosem na dwie części.
Wskazówki
Podajemy z ulubionym dipem i sałatką.