DORADA Z RISOTTO POMIDOROWYM

  • Liczba porcji
    10
Przygotuj doradę z sosem pomidorowym.
Składniki
Składniki
  • 400 g ryż do risotto
  • 60 g masło
  • 40 g parmezanu
  • 120 g szalotka
  • 400 g BUITONI® PULPA POMIDOROWA
  • 50 g WINIARY® BULION WARZYWNY
  • 10 porcji dorada filet
  • sól
  • świeżo mielony pierz
  • świeżo mielony pierz
Sposób przygotowania
  • 1
    Wyfiletuj rybę. Umyj, osusz.
  • 2
    Dodaj sól, pieprz, sok z cytryny.
  • 3
    Zagotuj 1,5 l wody z WINIARY® BULION WARZYWNY.
  • 4
    Obraną szalotkę pokrój w drobna kostkę. Na maśle podsmaż szalotkę.
  • 5
    Dodaj ryż i smaż na wolnym ogniu przez ok. 3 min. Następnie dolewaj stopniowo wywar z WINIARY® BULION WARZYWNY.
  • 6
    Gdy ryż będzie ugotowany, dodaj BUITONI® SOS POMIDOROWY GŁADKI i tarty parmezan.
  • 7
    Rybę usmaż na patelni lub na grillu.
  • 8
    Sposób podania : Usmażoną rybe podaj z gorącym risotto. Danie podawaj z pieczonymi warzywami i konfitowanymi pomidorkami.
  • WINIARY® BULION WARZYWNY doskonale sprawdzi się w daniach wegetariańskich.
  • BUITONI® PULPA POMIDOROWA doskonale podkreśli smak risotto.