Grillowane filety wegetariańskie z serem owczym, warzywami i sosem czosnkowym

  • Liczba porcji
    10

Odkryj Garden Gourmet Wegańskie Kąski z serem owczym, świeżymi warzywami i aromatycznym sosem czosnkowym. Dobry wybór dla miłośników roślinnych smaków.

Składniki
  • Usmażone lub zgrillowane taco 10 szt.
  • GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie min. 30 szt.
  • Marchew 100 g
  • Seler korzeń 80 g
  • Seler naciowy 80 g
  • Natka pietruszki ½ pęczka
  • Sól i czarny świeżo zmielony pieprz
  • Ocet ryżowy lub jabłkowy 50-70 ml
  • Cukier trzcinowy brązowy
  • Ser owczy 200 g
  • WINIARY Sos Czosnkowy 250 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Obraną marchew i oraz obrany z włókien seler naciowy pokroić w cienkie paseczki. Następnie pokrojone warzywa wymieszać z listkami natki pietruszki. Pod koniec mieszania całość doprawić solą, czarnym świeżo zmielonym pieprzem oraz skropić bardzo gorącym octem ryżowym doprawionym wcześniej brązowym cukrem.
  • 2
    Tak przygotowane warzywa pozostawić na minimum 2-3 godzinyx.
  • 3
    Po usmażeniu na suchej patelni lub zgrillowane taco wygiąć i pozostawić do przestygnięcia
  • 4
    Do tak przygotowanego taco nałożyć zamarynowane wcześniej warzywa, pokruszony ser owczy oraz rozmrożone GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie.
  • 5
    Do gotowych taco dodać WINIARY Sos czosnkowy.

Jeżeli GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie mają być ciepłe należy je przed  dodaniem do taco podsmażyć na rozgrzanej i suchej patelni przez około 30 sekund.