Krem z raków

Krem z raków to idealne danie o bogatym smaku. Wypróbuj przepis z wykorzystaniem produktów marki CHEF, MAGGI i WINIARY. 

Składniki
  • WINIARY Consommé bulion w paście 0,02 kg
  • MAGGI Pulpa Pomidorowa 0,7 kg
  • CHEF Koncentrat fondu ze skorupiaków 0,03 kg
  • CHEF Koncentrat fondu rybnego 0,03 kg
  • Śmietanka 30% 0,25 kg
  • Szyjki rakowe obrane mrożone 0,5 kg
  • Koperek świeży 0,1 kg
  • Grzanki MAGGi 0,2 kg
Sposób przygotowania
  • 1
    WINIARY Consommé bulion w paście rozprowadzić we wrzącej wodzie.
  • 2
    Do przygotowanego wywaru wlewamy MAGGI Pulpę Pomidorową, śmietankę oraz dodajemy CHEF Koncentrat fondu ze skorupiaków, CHEF Koncentrat fondu rybnego i gotujemy na „wolnym ogniu” przez 3-4 minuty.
  • 3
    Na koniec zupę miksujemy i dodajemy sporo pokrojonego koperku, a tuż przed podaniem dodajemy rozmrożone szyjki rakowe a na wierzch posypujemy grzankami MAGGI.